Schoonmaakactie winkelcentrum Boschveld

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2009 | Gewijzigd op: 13-11-2009
foto's © paul kriele, 13 november 2009. Het winkelcentrum aan de Christiaan Huygensweg-Copernicuslaan wordt opgeknapt. Schilders zijn bezig met het verven van de raamkozijnen van de er boven gelegen appartementen. Ook de gevel wordt schoongemaakt en van een nieuw verflaagje voorzien.
In tweede instantie worden ook de winkels aangepakt en komt er een nieuwe verlichting onder de luifels. Eind december 2009 moet deze klus klaar zijn.

Brabant Wonen is bezig met een opknapbeurt voor de winkels en de appartementen van het centrum aan de Christiaan Huygensweg-Copernicuslaan. Het complex wordt schoongemaakt, asbest wordt onder d eluifels van de winkels verwijderd en de gevel krijgt - na een schoonmaakbeurt -een frisse verfbeurt.
In het complex komen twee nieuwe winkels, te weten Euroshop met lage prijsartikelen en een zaak in tweede hands kleding.
In die winkelplanning bestudeert 3W Vastgoed - technisch gezien- ook de vestiging van een nieuwe supermarkt.  
Op dit moment zijn er 7 VVE's. Brabant Wonen en de gemeente stimuleren en begeleiden de fusie naar 3 VVE's. 
Drie 3VVE's [een van de woningen, een van de winkels en een overkoepelende VVE] hebben aan Brabant Wonen een volmacht gegeven om dat werk uit [te laten] voeren. Er staat een subsidie achter van € 150.000 euro omdat de gemeente graag een gezond en netjes uitziend winkelcentrum wil.

Het is een aanloop naar een uitbreiding van het winkelcentrum, dat in overleg tussen Brabant Wonen, de Gemeente en de eigenaren tot stand komt.