Vernieuwing Boschveld, aanpak deel 2

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2011 Zayaz en BrabantWonen hebben op basis van de uitgangspunten [wijkplan] en vanuit extern onderzoek, plannen gemaakt voor hun woningen in deelgebied 2. 
De aanpak van Boschveld deel 2 is een mix van slopen voor nieuwbouw, renoveren en in stand houden. In elk geval geen sloop voor 2015 in deelgebied 2. De woningen die aangemerkt zijn voor sloop worden op de gebruikelijke wijze via WoonService verhuurd.

Rechts de stad en het spoor en links in kleuren Boschveld.

In het rood gemerkte deel [deelgebied 2] beginnen de  werkzaamheden eind 2012.
Het blauw gekleurde deel - de Signatuur -is bijna klaar.

De woningen van Brabant Wonen naast de 'Signatuur' aan de Copernicuslaan* worden medio 2012 gesloopt en nieuwbouw van zal eind 2012 beginnen.
Op de plek waar voorheen de afvalstoffendienst zat komt het groene hart, dat ook de wijkspeelplaats gaat worden. Hier zullen ongeveer 250 woningen worden gebouwd.
Minimaal 1/3 van de gezinswoningen krijgt 3 slaapkamers of meer. Het winkelcentrum wordt opgeknapt en uitgebreid met een supermarkt. De nieuwe BBS komt op de huidige locatie van het Overpad en is naar verwachting eind 2013 gereed.


*De Signatuur
De nieuwbouw van Zayaz - De Signatuur-  aan de Copernicuslaan bestaat uit 72 nieuwe huurwoningen en 72 nieuwe koop woningen. 72 flats van BrabantWonen aan de Copernicuslaan zijn gerenoveerd. De corporaties en gemeente zetten zich actief in voor de leefbaarheid van de wijk. Dit gebeurt o.a. via de inzet van wijkbeheerders van corporaties en medewerkers van beheer openbare ruimte van de gemeente