Start bouw 2e fase Boschveld langszij de Copernicuslaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2013 | Gewijzigd op: 22-10-2013
Met de onthulling van een oude en een nieuwe gevelsteen werd maandagmiddag 21 oktober 2013 symbolisch de bouw gestart van de tweede fase Boschveld. Dat complex van 74 rijtjes woningen ligt tussen de Copernicuslaan, Buys Ballotweg en Lorentzstraat. De bouw die volgend jaar zomer wordt opgeleverd, wordt gerealiseer door Bouwbedriijf Van Wanrooij.

-Rechts :de toespraken van vlnr wethouder Jeroen Weyers, Henk Roozendaal van Brabant Wonen en Clemy van Wanrooij van Bouwbedrijf Van Wanrooij.
-Onder: de locatie aan de Copernicuslaan.
-Rechts onder: De onthulling van de oude muursteen * van 1952, toen burgemeester Hein Loeff de bouw symbolisch startte.

foto´s © paul kriele, 21 oktober 2013.

*zie tekst muursteen hieronder

De bouw is afgestemd op gezinnen, aldus Henk Roozendaal van Brabant Wonen, om zo veel mogelijk de oude bewoners de kans te geven naar hun oude locatie terug te keren.

Roozendaal sprak van ´...een bijzonder moment  mede door de crisis en de langdurige tijd van onderhandelen. ´Maar intussen is er in Boschveld qua renovatie en nieuwbouw [Zayaz  eerste fase] toch al veel gebeurd,´ aldus de corporatiedirecteur.
Wethouder  Weyers noemde Zayaz en Brabant Wonen ´...de gangmakers van de aanpak in Boschveld. ´In de koopsector is het helaas moeilijker geworden. Gelukkig dat jullie  doorgaan want het is keihard nodig door de toenemende vraag naar sociale woningbouw.´ Wat  Roozendaal met een getal van 40.000 woningzoekenden in de stad, beaamde.

´Deze tweede fase,´ aldus Clemy van Wanrooij, ´bevat een flexibel woonconcept. Dat wil zeggen, dat-  afgestemd op het programma van eisen van Brabant Wonen-  toch kan worden ingespeeld op individuele woningeisen. Maar ook ten aanzien van het uiterlijk van de bouw zijn mooie elementen in het metselwerk toegepast en zijn er ook bakjes in de openbare ruimte geplaatst, duidend op het kontakt dat er voorheen in een volksbuurt bestond.´
Van Wanrooij verwacht dat over 10 maanden,  dus rond de bouwvak van 2014 de 74 huizen zullen worden opgeleverd.

*Muurstenen
De oude muursteen van 1952 bevat de tekst
mr. H. J. M. Loeff burgemeester van  ´s-Hertogenbosch heeft deze steen geplaatst ter herinnering aan de eerste steenlegging van dit complex van 114 woningen. Dat gebouwd kon worden dankzij de ruim voltekende burgerzinlening** in 1952. 

**Burgerzinlening is een deelname door het kopen van een soort obligaties 

De nieuwe muursteen bevat de tekst
Woningcorporatie Brabant Wonen realiseerde 74 nieuwe woningen ter vervanging van de woningen, die in1952 met een burgerzinlening werden gebouwd.
Ter gelegenheid van de nieuwbouw werd de eerste steen gelegd door wethouder Jeroen Weyers, wethouder van  de gemeente ´s-Hertogenbosch 21 oktober 2013.Terug naar boven