Bouw basisschool/wijkgebouw Boschveld [Edisonstraat] gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2013 | Gewijzigd op: 04-12-2013
Met het oplaten van tientallen ballonnen door alle schoolkinderen van de basisschool  KC Boschveld, en het ingraven van een kist met wensen van alle kinderen, is symbolisch de bouw begonnen van een nieuw centraal gelegen wijkgebouw annex school in Boschveld. Daar stond voorheen Het Overpad, die intussen is verhuisd naar de Kooikersweg en de nieuwe naam Sprankel heeft gekregen.
Gastvrouw en ceremoniemeester was Fatima Zahra Jallal, die de ceremonie op het bouwterrein van Jansen de Jong begeleidde.

-
Bouw van nieuwe BBS icm 
centraal wijkgebouw Boschveld


-Dinsdagmiddag 3 december 2013. Het ingraven van de kist met wensen van ouders en kinderen.
-Het loslaten van een paar honderd ballonnen door de schooljeugd als apotheose van deze ceremonie in Boschveld /Edisonstraat.


foto' s © bart oosterveld, 3 december 2013.


Dat gebouw aan de Edisonstraat bevat allerlei voorzieningen: naast schoolgebouw is het ook buurtcentrum, Kindcentrum Boschveld, na-schoolse opvang, laagdrempelige informatievoorziening van maatschappelijke organisaties, activiteitencentrum voor kind en ouders en een gymzaal. Het gebouw dat door Bouwbedrijf Jansen de Jong Zuid  voor € 4 miljoen -energiezuinig- wordt opgezet, zal eind 2014 worden opgeleverd. Energiezuinig betekent onder meer dat de warmte wordt opgevangen uit de luchtbehandeling en wordt hergebruikt. Licht werkt bijv. dankzij enkele  zonnepalen op het dak en de schoolmuren zijn extra geïsoleerd.
Hanane l ‘Althi en Beyza Kurt mochten met de wethouder de kist met wensen tekeningen op het bouwterrein ingraven. Ook buurtbewoonster Marieke Smeets sprak, voorafgaand aan de ceremonie, de wens uit, namens alle vrouwen uit de buurt, dat het een centrum voor door én met de kinderen én ouders mag worden.

'Wanneer de kist er weer uitkomt ?', vroeg Fatima Zahra aan Hanane: ‘Misschien over 50 jaar,’ sprak een van hen. ‘Dan ziet men onze tekeningen en de wensen van ouders en kinderen uit de buurt. Alle kinderen hebben meegedaan en allemaal hebben ze een tekening ingeleverd.’

Voor de aanvang van de ceremonie in de bouwkuil aan de Edisonstraat sprak schooldirecteur Hans van Zoggel, dat dit project met elkaar is gedaan. Daar ben ik trots op. Het is de kracht van de school: samenwerken aan talent ontwikkeling. Zo staat het ook beschreven.’
Daarop sprak wethouder Jeroen Weyers, van jeugd onderwijs en volkshuisvesting nog een woordje waarin hij benadrukte dat dit gebouw naast school, de plek wordt voor heel de buurt, voor de ouders en voor de kinderen. Hier worden straks  allerlei activiteiten georganiseerd. Het gebouw is nog lang niet klaar. In de tussentijd gaan we kijken hoe deze nieuwbouw het hart van de wijk kan worden.’
Terug naar boven