Vughterstraat 84-86: verbouw tot nieuwe winkel + appartementen

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2014 | Gewijzigd op: 23-12-2014
Het winkelpand Vughterstraat 84-86, waar tot voor anderhalf jaar terug Goosen Hi-fi was gevestigd, wordt verbouwd tot twee appartementen en geschikt gemaakt voor een nieuwe winkelbestemming. De voorgevel keert terug in de oude stijl met twee deuren:  een voor de winkel en een aparte opgang naar de erboven gelegen appartementen. Aannemer Van Niftrik doet de verbouwing.
Wat de winkelbestemming wordt is nog niet bekend. De verbouwing van dit pand van Piet ten Hacken staat onder leiding van de architect Cor Verkoelen. Nog niet bekend is welk genre zaak er in komt. De verbouwing gebeurt in overleg met een huurkandidaat, zegt eigenaar Piet ten Hacken.

Hieronder dezelfde situatie als links, maar dan kort na 1925 met de elektriciteitszaak van Huub ten Hacken [sr.]  op 82  [linker pand] en rechts ernaast het Stoffenhuis van Janssens-Kitselaar op 84-86, dat dus verbouwd gaat worden.

© archieffoto
Links op de de rechter hoek met het Kruisbroedersstraatje: Vughterstraat 82. Rechts er naast  84-86 dat verbouwd gaat worden. Nummer  82 was in 1925 de eerste zaak van [vader Huub] Ten Hacken. Toen nog een elektriciteitszaak die van lieverlee- onder Huub jr. en Piet- uitbreidde naar audio en tv.

foto © paul kriele, 15 april 2014.
 

De historie van het pand voor zover bekend
De nummers 82 en 84-86 zijn van Ten Hacken. Vader Huub ten Hacken had op 82 vanaf 1925 [het jaar waarin hij voor zichzelf begon] een elektriciteits- annex radiozaak.
Nummer 84 -86, waar het hier om gaat, was aanvankelijk [eind 19e eeuw] de manufacturenzaak van Janssens-Kitselaar, onder de naam Stoffenhuis, zoals de etalageruit aangeeft. Mogelijk voor ouderen staat het pand beter bekend als de snoepwinkel van Janssens. Mosmans meldt op dat nummer 'koopman in suikerwaren'.  Koopman, want Janssens stond ook op de Markt met snoep en ook met schuimplastic kussens.
Hi fi Ten Hacken en later Goosen
Meer recentelijk zat er tot 2012 dus Joop Goosen in met zijn audiozaak: Goosen hi-fi*. Maar Piet ten Hacken heeft op dat nummer 84-86 ook nog zelf gewinkeld. Dat was van half jaren 70 tot 1992, zo vertelt hij.

zie artikel Goosen hi fi stopt  artikel dd. 30 november 2011

Terug naar boven