Stopzetten Bowlingbaan [Bison] in Vughterstraat wordt ontkend

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2015 | Gewijzigd op: 23-03-2015
Bericht van maandag 23 maart 2015: Ook de de afdeling Maatschappelijk Vastgoed van de gemeente laat weten dat van een stoppen geen sprake is.

Bericht van zaterdag 21 maart 2015: Einde plan voor Bowlingbaan van Bison Beheer..??
De bowlingbaan als intiatief van Bison* Beheer gaat niet door. De gemeente blijkt  volgens betrouwbare bron al een andere partij voor een invulling van de voormalige garage op het einde van de Vughterstraat benaderd te hebben.
Initiatiefnemer Bas Oldenborgh ontkent. 'Ik weet nergens van. lk ben in afwachting van de procedure bij de gemeente.  Bovendien is mijn inspiratie ook nog de er naast gelegen zusterflat die te koop staat'.  
De reactie van Oldenborgh wijkt af van hoe intern in de Nijmeegse bowlingbaan werd gereageerd. De telefoniste ontkende het niet, maar kon niets zeggen omtrent de achtergrond. Ook de bedrijfsleider heer Valentijn verwees naar het hoofdkantoor van Bison Beheer in Nijmegen.
Ook de gemeente is benaderd. Een woordvoerder zegt dat hij van niets afweet. Omdat het zaterdag is, zijn betrokkenen moeilijk te bereiken, zo laat hij in eerste instantie blijken. Op aandringen zou de woorvoerder op zoek gaan naar een verantwoordelijke, die er meer van af kan weten. Tot nu toe kwam er geen reactie..!

De voormalige garage van Pompen & Verlouw
op het einde van de Vughterstraat,
die bestemd is als bowlingbaan met horeca.

Het interieur van de voormalige garage.

foto © paul kriele, 22 september 2013

Een plan met een accommodatie van 10 bowlingbanen, gaf eerst veel schampere tegenwerpselen als zou het een plannetje zijn van een belangrijke gemeente ambtenaar die gelieerd is aan het Paleiskwartier en de vestiging van een bowlingbaan als trekker van dat dooie deel van de Vughterstraat beargumenteerde. Daaropvolgend rezen er meer inhoudelijke bezwaren van omwonenden mbt overlast doordat er ook een aparte horecafaciliteit aan het pand te koppelen, waardoor de bezoektijden tot laat in de avond zouden kunnen uitlopen. Die horeca betreft een bar/luchcafé,en restaurant. Ook het gebrek aan parkeerfaciliteiten was een argument om bezwaar temaken.

zie ook bericht Bowlingbaan in Pompen en Verlouw dd. 5 februari 2014
en bericht Bezwaren rijzen tegen bowlingbaan  artikel dd. 1 maart 2014

Terug naar boven