Vlaamsch Broodhuys op Vughterstraat 76 geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2015 | Gewijzigd op: 25-06-2015
Donderdagmorgen 25 juni 2015 opende op Vughterstraat 76 het Vlaamsch Broodhuys. Van deze keten met zaken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, legde Dimitri Roels [*1969]  in Amsterdam de basis. Daar hebben de vestigingen ook afhaal /bestel mogelijkheden en een  restaurantgedeelte voor ontbijt, lunch en high tea. Zo ook in de Bossche vestiging in de Vughterstraat.
De bakkerij van Vlaamsch Brood gaat uit van modern gebakken zuurdesem brood. Daarnaast is er ook nog een aantrekkelijk aanbod van patisserie en salades.


Vughterstraat 76
De locatie Vlaamsch Broodhuys op Vughterstraat 76. Links: Het smaakvolle interieur
met winkel en buffet. Achterin de zaak is
ook nog een knus zitje voor ontbijt, lunch of high tea.

foto's © paul kriele, 25 juni 2015.

Dimitri Roels, toentertijd woonachtig in Zeeuws Vlaanderen maakte al vroeg kennis met de Vlaamse geneugten. Roels genoot zijn opleiding aan de middelbare hotelschool en maakte  aansluitend daarop kennis met Cas Spijkers van De Swaen in Oisterwijk.
Voordat hij 1996 zijn ideeën en ambitie omzette in een eerste zaak in Amsterdam, deed hij internationaal  praktijk en ervaring op in restaurants in Parijs en in Brussel. Het ambacht en de smaak van  zuurdesembrood leerde hij kennen bij de Franse bakker Max Poilâne en was daardoor sterk gegrepen. Ook zijn vrouw Diane, met wie hij in1996 zijn eerste zaak opzette, leerde het het zakelijk aspect van het ondernemen kennen bij Hilton in Brussel.  

Zie ook de site Vlaamsch Broodhuys