Eindelijk verbouwing v/h discotheek Odyssee/Kings in Vughterstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2016 | Gewijzigd op: 03-02-2016
Situatie 3 januari 2016 Sloop achterbouw en opruimen tuin
Op het perceel Vughterstraat 97 waar Van den Brekel  [BuiltbyBrekel.nl] bezig is met het uitpellen van het pand zijn de slopers in week 1-6 februari 2016 bezig met de aanbouw aan de achterzijde. foto's © paul kriele 3 januari 2016.

Bericht van 18 januri 2016 Eindelijk verbouwing v/h discotheek Odyssee/Kings in Vughterstraat
Vughterstraat 99 krijgt een woonbestemming. Het pand staat bekend als voormalige discotheek Odyssee of Kings. Veel vroeger was het een brouwerij*.
Juist dat brouwerij-gedeelte aan de achterkant [met verdiepingen] wordt aangepakt en  gaat door Selley Schellekens bewoond worden. 
Het deel dat in dit artikel ter sprake komt zit aan de achterkant. Bij de renovatie hoort ook nog de winkel links op de foto- nr. 99A- bij. Er is in dit complex sprake van 5 à 6 apparmementen die onder verschillende VVE' s vallen.

*Zie artikel Woonfunctie op plek discotheek Kings Vughterstraat dd. 5 augustus 2015

-Boven: De gerenoveerde voorgevel van
de vroegerij Brouwerij De Zwaan/later discotheek Kings/Odyssee op Vughterstraat 99.
-Links boven:
De achtergevel
grenzend aan de Binnendieze.
-Rechts: De situatie op dit ogenblik
.
Het deel dat in dit artikel ter sprake komt zit aan de achterkant. Bij de renovatie hoort wel de winkel links op de foto- nr. 99A- wel bij.
Er is in dit complex  sprake van 5 à 6 appartementen die onder  verschillende VVE' s vallen.


foto © paul kriele, 17 januari 2016.
.

Projectontwikkelaar bij 'Builtbybrekel' Geert van den Brekel gaat het brouwerijgedeelte van Vughterstraat 99 verbouwen tot één appartement. Dat gebeurt voor de nieuwe eigenaresse Shelley Schellekens, die overigens ook makelaar is bij Staete. Deze telg, gelieerd aan de eigenaresse van de Schijndelse Witte [antiek-] Boerderij kocht het pand van de vorige eigenaar Laurens Meyer.
Er liepen al langer plannen, zelfs tot verbouw naar uitgaanscentrum, maar die haalden het niet.

Van den Brekel denkt binnen het jaar de sloop, verbouw en herinrichting tot woonfunctie gerealiseerd te hebben.
Van de oude bestemming keert helaas niets terug. Eventueel wel de naam Odyssee op de zonneluifel, maar dat is ook alles. Ook wordt binnen de lagere gelegen binnenplaats ingericht als binnentuin. De lelijke aanbouw op de verdieping aan de achterzijde wordt gesloopt. De gevel krijgt met een opknapbeurt de oorspronkelijke industriële look terug.



Terug naar boven