Vughterstraat 229: GlasLab in pand printservice ADC

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-02-2018 | Gewijzigd op: 01-02-2018
Op het einde van de Vughterstraat, op nummer 299, voorheen ADC, is biij Kunstregie*  de stichting GlasLab ingetrokken. GlasLab is een ambachtelijke werkplaats waar kunstenaars zich specialiseren in glasbewerking.  
Het is te vergelijken met het Europees Keramisch Werkcentrum en adviseert en geeft technische ondersteuning aan beginnende kunstenaars, GlasLab met glas en EKWC met keramiek. Daardoor is GlasLab meer dan een atelier. En GlasLab gaat zelf ook op zoek naar opdrachten van particulieren of instellingen.

Vughterstraat 299
Voormalig printservicebedrijf
 ADC sedert januari 2018 GlasLab.
ADC verhuisde in
2015 naar de Rietveldenweg. 


foto © paul kriele, 1 februari 2018.
...........................................................

* Kunstregie is een bedrijf  dat kunstwerken realiseert in openbare ruimten en gebouwen. 

De ingang van GlasLab op Vughterstraat  299.
foto © paul kriele, 1 februari 2018.
................................................................................................ 

Het is pas een jong bedrijf dat zich medio januari 2018 met vlakglas presenteert op de designbeurs Object in Rotterdam [9-11 februari2018] .
Een van trekkers van het Lab is Marc Mulders, bekend als kunstenaar met olieverfschilderijen en gebrandschilderd glas.  Mulders wil voor dit GlasLab als mentor optreden, vertelt hij in het Brabants Dagblad [01022018]. Daarnaast gaat Jan Koen Lomans van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur [BKKC] de creatieve invulling doen.Technieken in dit ambacht waar zij over spreken zijn brandschilderen, glas in lood, zandstralen, zeefdruk op glas en glas appliqué.

GlasLab Den Bosch gaat samen werken met ateliers en werkplaatsen in Den Bosch [Cor Unum], Tilburg [Textiellab] en het nationaal Glasmusuem in Leerdam en Eindhoven [Beeldenstorm].
zie ook www.kunstregie.nl