Oude glas in loodramen pand Vughterstraat 67 in het zicht gekomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2018 | Gewijzigd op: 30-06-2018
Op de hoek Vughterstraat- Postelstraat is onlangs een sushicateraar Masumi dicht gegaan. Daar komt per 1 augustus 2018 kapper Super Cut in. Bij de verbouwing en het opknappen van de gevel zijn er glas in loodramen te voorschijn gekomen. Dat meldt Marc Brink van het Brabants Dagblad.
Die kapitalen duiden op de bestemming die het pand rond 1943 had: VELO Wasmachine Mij , aldus meldt het adresboekje van 1950.
 
Hoekpand
Vughterstraat 67 -Postelstraat.

foto © paul kriele, 30 juni 2018.

................................................................
 
VELO was een bedrijf uit Barendrecht dat sedert 1926 wasmachines en wringers fabriceerde en exporteerde.
Het bedrijf telde 100 filialen. 
Het pand is jaren geleden in eigendom gekomen van Monique Persoons  die de nieuwe eigenaar van de winkelruimte adviseerde de houten panelen boven de winkelruiten maar eens weg te halen. Zodoende kwam het glas in lood met de belettering VELO te voorschijn. 
 
Kapper Super Cut
Ambitieuze kappersondernemer Tino Novelli-Rutten is eigenaar van 3 salons en zoekt financiering voor de realisatie van een 4e salon.   Sinds 2015 is Tino Novelli eigenaar van de Super Cut kappers in Eindhoven. Het succes van deze salon is het begin geweest van een nieuwe ambitie van Tino. Hij wil in de komende 15 jaar 15. De tweede zaak in Den Bosch wordt zijn vierde vestiging.