Oerwoud in Vughterstraat stopt als gevolg van de coronacrisis

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2021 | Gewijzigd op: 10-02-2021
Oerwoud moet door corona en net een percentage te weinig omzet  stoppen.
In een item op Dtv kondigt eigenaress van Oerwoud op Vughterstraat 84 Larisa Versluis aan dat ze met de zaak moet stoppen. De achterliggende reden is de coronacrisis Bij haar aanvraag bij de gemeente, zo vertelt Larisa aan Dtv kwam ze net 1% aan omzet te kort.
Kortom geen overheidssteun en ook te weinig bezoekers.  Maar ze geeft als verklaring van het uitblijven van die steud:  combinatie van twee zaklen. Want in Plant, op de hoek Schapenmarkt-Achter het Verguld Harans, verkocht ze ook planten.
Intussen is een crowdfundactie gestart om geld  in te zamelen voor steun aan het café Plant. 
De koers staat op bijna tienduizend euro.
 
-Boven: Verbouw en aankleding van voormalig fotobureau Het Zuiden tot Plant.
foto © paul kriele,  29 mei 2020.
-Hieronder: Interieur van Plant. foto © henk van esch, 16 mei 2020
 

Bericht van 1 decemeber 2018 Oerwoud in Vughterstraat zet nieuwe winkels op .
De oprichters van Oerwoud op Vugherstraat 84 gaan in de binnenstad een nieuwe aanverwante winkel openen. 
Oerwoud, mede opgericht door Larius Versluis, is gericht op artikelen afgestemd op een gezonde en groene levenstijl. Maar dat slaat zo goed aan dat de winkel, net voorbij het Kruisbroedersstraatje, te klein werd.  Daarom nam Vesluis het initiatief uit te kijken naar een nieuwe locatie voor een zaak gericht op-plantaardige artikelen waar zij ook activiteiten op gebied van yoga en meditatie kan beginnen. De naam wordt Plant. Bovendien wil zij in de erachter gelegen tuin een biologisch voedselbos aanleggen. De producten daarvan, zoals jams en groene baguettes en salades staan straks ook op he tontbijt- en lunchmenu.
 
Vughterstraat
Oerwoud vlak naast
het Kruisbroedersstraatje.


foto © paul kriele, 1 december 2018.
..........................................................


Bregje Geurtsen, ook indetijd Oerwoud opgezet, begint begin 2019 op Snellestraat 14 [voorheen de Snoepwinkel] WanderWood. Onder die noemer is de collectie van de urban woonwinkel, die bestaat uit  kamerplanten en interieuren uit alle windstreken samen te vatten.
Bregje vindt dat haar ideeën niet in Oerwoud ontwikkeld konden worden en slaat daarom haar vleugels uit in Wanderwood in de Snellestraat. Ook hier richt de creatieve winkelierster zich op duurzame en natuurlijke materialen.

Oerwoud in de Vughterstraat, dat voor beide ideeën te klein werd, blijft bestaan. 
 
Snellestraat 14
Op dit punt voorheen de Snoepwinkel, komt een aan Oerwoud afgeleide winkel  Wanderwood. Die gaat Bregje Geurtsen, mede oprichtster van Oerwoud, daar beginnen

foto © paul kriele, 1 december 2018.
....................................................................


 

Terug naar boven