Vughterstraat: nieuwe bloemist Giel Tuns in Orangerie

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-05-2020 | Gewijzigd op: 06-05-2020
De in Best en omgeving alom bekende bloemist Giel Tuns heeft zich gevestigd op Vughterstraat 197,  de voormalige Orangerie van Joost van Rooij, die in april stopte. Tuns [*Best.1958] begon in 1997 zijn eerste winkel. Het omgaan met en de belangstelling voor bloemen zat er al vroeg bij Giel in. Om de hoek thuis zat een bloemenwinkel  waar Giel bijna dagelijks te vinden was en hij had als scholier ook meestal bijbaantjes in het bloemenvak.
 
Giel Tuns met  zijn bloemisterij op Vughterstraat 197.

foto © matthias tuns, april 2020.

Na zijn opleiding aan de HAS in Den Bosch en als docent aan de vakopleiding in Amsterdam starte hij in Best op het Wilhelminaplein zijn eerste bloemenzaak 'De Tulp'.Tussendoor bezocht hij beurzen in Parijs, Gorinchem en Frankfurt en reisde naar China af om collecties samen te stellen en inkopen te doen.
 
.....
'Giel Tuns Vintage Flowers' op Vughterstraat 197 voorheen de Orangerie.

foto's © matthias tuns, 5 mei 2020.
.....
.....

In de Vughterstraat straalt de zaak een kleurijke assortiment uit. Giel omschrijft het genre met vintage. De meesterlijke boeketten die er staan krijgen ondersteuning van een breed scala van decoraties zoals ouderwetse portretten, Delfts blauw en veel zijdeachtige bloemen en planten. Die brede opzet komt voort uit Giels kwaliteit als decorateur en etaleur, waarmee hij al vroeg was begonnen. 

Kort gezegd is de naam 'Giel Tuns Vintage en Flowers'. Naam en layout en de winkelinrichting zijn mede door zoon Matthias, grafisch ontwerper,  bedacht en uitgevoerd.
De zaak gaat morgen, donderdag 7 mei 2020 open. Ook zondags geopend overigens. Maar ofiicieel doet Giel dat nog komend voorjaar, als de crisis achter de rug is. 

Terug naar boven