Märklinzaak op Vughterstraat 92

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2009 | Gewijzigd op: 16-12-2009
Ton van de Wakker maakte op zijn 50ste een nieuwe keuze en zette de weg voort van zijn hobby: elektrische treinen en maakte er zijn beroep van.
Volgens verkoopster Johanna Veldsink is deze hobby geschikt voor alle leeftijden. 'Ik krijg vaak gepensioneerden in de zaak die iets met hun ouwe dag willen. Vanmorgen nog was er zelfs een vrouw die er niet mee te koop durfde lopen dat ze met treinen speelt. Dus die moet nog uit de kast komen.'
Overigens Van de Wakker zelf ook. 'Tot mijn 50ste werkte ik als organisatie-adviseur en in managementfuncties o.a. bij ASML [producent van chipmachines] in'Veldhoven. Op zo'n leeftijd krijg je een soort bezinningsperiode. Daar is dus dit uitgekomen.. En mijn vrouw Saskia vindt het prima.'

Op Vughterstraat 92 is een Märklinspeciaal zaak geopend.
Floris en Juliëtte [7 jr.] Aan de Stegge uit Berkel Enschot kwamen zich er al oriënteren want hun 5-jarige broer Pieter heeft al een Pikotrein en de 9-jarige Floris spaart voor een Märklin. Die hobby hebben ze vast van opa Herman Aan de Stegge overgenomen, want  die was/is gek met Fleischmann treinen.

foto's © paul kriele, 16 december 2009.


Op Vughterstraat 92, een pand van makelaar Hans van Dongen, opent Van de Wakker vrijdag 19 december 2009 de 31ste vestiging van Märklin, het Märklincenter, een speciaalzaak in elektrische treinen die behalve Märklin, Trix, LGB ook modellen van Fleischmann en Piko verkoopt.
Van de Wakker geeft ook demonstraties met treinen voor de doe het zelvers en aanstaande treinliefhebbers.