Nieuwe poging nieuwbouw Vughterstraat 6

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2010 | Gewijzigd op: 29-11-2010
Makelaar Hans van Dongen [Stationsweg] doet een nieuwe poging zijn pand op Vughterstraat 6 van een nieuwe gevel te voorzien. In het pand zat eerder een reisbureau en tegenwoordig een softwarezaak.
Van Dongen diende vier jaar geleden al een bouwplan in naar ontwerp van architect Wilco Meewis. Maar bij 'Welstand' bleken ze toen niet zo gecharmeerd van dit ontwerp. In 2006 betrok van Dongen via een enqûete het publiek bij de plannen. Via flyers en enqûeteformuleiren kon men zijn/haar smaak en/of mening geven.

Het plan van Meewis lijkt veel op de invulling aan Achter het Verguld Harnas dat  aan de Spaanse architect Gaudi doet denken.
Dat Van Dongen een nieuwe poging doet komt omdat er een nieuw stadsbestuur is met een nieuw samengestelde raad, waarvan hij verwacht dat ze meer positief tegenover dit plan staan.

-Boven: Ontwerp voor het huidige, in strakke bouwstijl uitgevoerde, pand op Vughterstraata 6.
Rechts boven: het huidige, witte [derde van links] pand Vughterstraat 6.
-Rechts: De enqûete van 2006 die de mening peilde van de Bosschenaren omtrent de Gaudi-achtige invulling voor de nieuwe gevel van Vughterstraat 6.

foto's © paul kriele, 30 maart 2006 [r.] en 8 november 2010.

 

Vier jaar geleden kreeg Van Dongen wel bijval van kleinere fracties en specifiek van Frans van Gaal, toenmalig aanvoerder van de Stadspartij Knillis. 
zie artikel over Plan Vughterstraat 6 en enqûete,  dd 28 maart 2006.