Ontwerp Meewis -Vughterstraat 6- afgekeurd

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2005 | Gewijzigd op: 20-02-2016
Het ontwerp van architect Wilco Meewis voor het pand [reisbureau]Vughtertstraat 6 dat door de gemeentelijke welstandscommissie werd afgekeurd.
Frans van Gaal [Stadspartij], die eerder het gelijksoortig bouwwerk op Achter 't Verguld Harnas afkeurde, gaat met dit ontwerp wel akkoord.


-Boven: Vughterstraat 6, een pand van Makelaar Hans van Dongen.
Het ontwerp voor dit pand werd afgekeurd.
-Boven rechts: Vughterstraat 27, de wijnzaak Barrique, kreeg zijn pui terug uit de jaren 1910.
-Rechts: Vughterstraat 72 waarin OXO is gevestigd. Uit de voorspelling van Michiel Kalkman van OXO te concluderen staat ook deze pui een verandering te wachten.

foto's © gerard monté, 22 juni 2005
 


Aansluitend op de nieuwe gevelactie diende Makelaar Van Dongen, die panden heeft in de Snellestraat, Achter het Stadhuis en in de Vughterstraat, een ontwerp in van architect Wilco Meewis voor Vughterstraat 6 [reisbureau]. Meeuwis, die bekend staat om zijn Gaudi-achtige flat [boven Suisse en Komlan], ziet zijn ontwerp afgekeurd. Bij de expositie in het Stadskantoor wordt een flyer uitgedeeld met de nieuwe pui voor Vughterstraat 6 en daarboven de veelzeggende kreet: Wat stimuleren we en wat torpederen we?
Van Dongen, die in dit opzicht ook nog geconfronteerd wordt ambtelijke molens, voelt zich in zijn bouwaanvrage kansloos!