Mutaties en verwendag Vughterstr. op 6 september

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-08-2008 | Gewijzigd op: 28-08-2008
Rituals op nummer 2 verhuist naar de overkant op de hoek met de Snellestraat. Daar zat voorheen  De Roode Winkel, vervolgens State Art en laatstelijk
Het hoekpand Vughterstraat 2/ Achter 't Verguld Harnas. Eerst zat er ART MEN in en toen Rituals dat naar de overkant verhuist.

foto © gerard monté, 7 december 2003.
Vughterstraat 1 dat de laatste jaren steeds een nieuwe bestemming kreeg. Rituals komt er nu te zitten.

foto © paul kriele, 27 augustus 2008.
Provita, een zaak in huidverzorgingsmiddelen. Omdat het nieuwe pand groter is dan dat aan de overkant betrekt de druk bewinkelde Rituals dit perceel. Rituals  dat onderdeel uitmaakt van Unilever, heeft ook nog een schoonheidspecialiste in dienst. 
Het tweede pand van de hoek met de Snellestraat, op nummer 3, zit de dameskledingzaak Nummer trois van het echtpaar Van Kollenburg en daarnaast zat Runnersworld. Deze sportzaak verhuisde naar de Verwersstraat. Op de plek van Runnersworld [nr. 5] komt een zaak die gespecialiseerd is in overhemden.

Verwendag 6 september 2008
De Vughterstraat gaat zich meer profileren.  Het is een sterk opkomende straat met 70 ondernemers, waarvan het merendeel zelfstandig is en niet behoort tot een keten, aldus Bart van Kollenburg van Nummer Trois.
Ben van Barrique en Marloes van Steen van Lande Rijk namen het intiatief om een verwendag op te zetten.
Oudere Bosschenaren kennen nog wel de jaarlijkse braderie uit de jaren 50-60.  Een weekeind lang presenteerden de winkeliers zich in kraampjes en vanuit de winkel aan het publiek.

Vughterstraat 5 waar Runnersworld zat, komt de dependance van een Bredase zaak die gespecialiseerd is in overhemden.
foto © paul kriele, 28 augustus 2008.

Verwéndag
Op zaterdag 6 september gaan 50 van de 70 zaken in de Vughterstraat zich opnieuw presenteren. Het is ook 'de Week van de smaak'. Daarom wordt het ook een culinaire verwéndag, aldus Ben van Baririque. 'In alle winkels, ook al zijn het kleding- of serviezenzaken, is een smaakbeleving te ondergaan.'
De  ' verwéndag'  bestaat uit  demonstraties, een openbare veiling van producten uit de zaken in de Vughterstraat en een optreden van een salsaband.  Met deze presentatie willen de winkeliers de straat meer onder de aandacht brengen. 

Terug naar boven