Vughterstraat: Albert Heijn negeert bezwaren gemeente

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2011 | Gewijzigd op: 23-06-2011
Wel of geen bezwaren..., Albert Heijn komt toch naar de Vughterstraat en toch naar de locatie It's, op de nrs. 46-50. [Bericht Bastion Oranje, 'AH wil super in Vughterstraat', dd. 10 mei 2011].
Het College van B&W antwoordt op vragen van de kleinere fracties, Leefbaar 's-Hertogenbosch & Rosmalen, Bosch Belang en Stadspartij Knillis, dat de komst van de super een aantal problemen met zich zal meebrengen ten aanzien van bevoorrading, doorstroming verkeer, fietsenstalling en geldtransport. Dat is de reden dat de gemeente een vestiging van Albert Heijn in voorheen It's niet ziet zitten.

It's wordt een AH-supermarkt.
Het pand Vughterstraat 46-50 was - volgens een voorlopig kontrakt- al twee maanden aan AH verhuurd
.
foto © paul kriele, 8 mei 2011

Maar Appie heeft e.e.a uitgezocht en uitgeprobeerd en wuift die bezwaren weg. AH gaat met kleinere vrachtauto's en meer gespreid  en uitgekiend [geld-] transport de ruimteproblemen te lijf.
Achterliggende feiten:
Het pand werd via makelaar Meeùs al vanaf  april 2011 aan de Immo-Hollandgroep tbv AH verhuurd, aldus een van de makeaars.
Een andere bron wist ons te vertellen dat de gemeente zich tegenover AH erg terughoudend opstelt, aangezien sommige superketens in de zondagopenstelling zich benadeeld voelden en zeiden dat AH werd voorgetrokken... .