Vughterstr.: leegstand, verbouwing, vertrek

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2011 | Gewijzigd op: 08-11-2011
Op dit moment [de week van 7-12 november 2011] is de sexbioscoop/shop 89 in de Vughterstraat  de voorgevel aan het verbouwen. In de pui keert de authentieke gevel terug. Op dit perceel was ooit de bonbonfabriek van Délice op de Hinthamerpromenade [nu Kruitvat] gevestigd.

De Sexbioscoop/shop 89 krijgt een nieuwe, wel een historiserende winkelpui terug.
foto © paul kriele, 8 november 2011.

Woninginrichting Rietveld weg uit de stad..
Rietveld, dat van ouds [1948] een zaak is in woninginrichting, maar op de Hooge Steenweg nog slechts een mattenwinkel was, vertrekt uit de Vughterstraat om reden van  efficiency concentreren in Eindhoven [Franse Baan].
Rietveld werd in1972 door Dirk van de Wal gekocht en is vanaf 1995 in beheer bij Scheper, eerst vader Gerard Scheper en tegenwoordig bij diens zoon René. Scheper jr. verwacht op het eind van het huurcontract, dat per  31 maart 2012 afloopt, weg te zijn uit Den Bosch tenzij '...we nog een geschikte locatie vinden nabij de binnenstad'.

De panden 116,118 en 120 van woninginrichting Rietveld, die vanaf 1981 in de Vughterstraat is gevestigd.

foto © paul kriele, 8 november 2011.

Bar Chez Nous in de verbouwing ...
Het pand Vughterstraat158 stond bekend als een van de weinge homocafé's. Het pand was eigendom van een Boxtelse slager. Maar na de dood van Jopi  Fraza  bleef het lang onbeheerd en onbestemd, totdat Ben Groenewoud, neef van John, Geoffrey en Jimmy het kocht. Het perceel wordt verbouwd tot winkel en 4 appartementen.

Vughterstraat 158 voorheen homocafé Chez Nous, straks een winkel.

foto © paul kriele, 8 november 2011.

Meerdere winkels staan leeg
In het rijtje nog net voor de St. Jorisstraat, dat feitelijk het druktste deel is van de Vughterstraat,staan nog steeds enkele zaken leeg: modezaak Activ Milan, de voormalig trendy dierenshop en de tafelversier/feestwinkel Celebrity.
Links: Twee pandjes naast elkaar: de trendy dierenshop, die zei dat de huur te hoog was, maar feitelijk is de hipe van trendy dierenverzorging over haar hoogtepunt heen.
En de tafelversierwinkel Celebrity die ook failliet ging. Ze zaten op de nummers 56 [l.] resp 58 [2e van r.] .
Rechts Activ Milan op Vughterstraat 52,  een modewinkel die het niet haalde en failleerde.

foto's © paul kriele, 8 november 2011.Terug naar boven