Vughterstraat alert op diefstal maar willen ook 'Verwenstraat'

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2011 | Gewijzigd op: 05-02-2012
'Vughterstraat Verwenstraat' is een slogan die lijkt ingeslapen. Maar als het aan de jongere generatie Vughterstraat -winkeliers ligt krijgt die slogan weer nieuw elan. Gisterenavond 22 november 2011 was er een bijeenkomst in Central die bedoeld was om de saamhorigheid van de winkeliers te versterken, maar er werden ook concrete zaken besproken.

De winkeliiers in de Vughterstraat gaan bepaalde aspecten meer uniform aanpakken.

foto © paul kriele, 20 september 2009.

Nieuw is in ieder geval dat in het voorjaar van 2012 de straat een eigen website krijgt. Een werkgroep is er mee aan de slag gegaan.
Ook een effect van saamhorigheid is dat de winkeliers, onder wie zichtbaar een verjonging is opgetreden, aldus een woordvoerder, meer gaan samenwerken. Als eerste project wordt de uniforme uitstraling van de winkels aangepakt. Op bepaalde [feest- ] dagen in het jaar willen zij hun winkels een uniforme sfeer geven. Als eerste komt kerst aan de beurt. Dan zetten de winkeliers uniforme kerstboompjes met led-verlichting voor hun zaak.

Verhoogde diefstal zelfs door bendes
Ook de veiligheid was een aspect, maar het wordt aan de individuele winkeliers overgelaten of zij zich willen aansluiten bij het waarschuwingssysteem Collectieve Winkelonzegging (CWO). 
Hartje 's-Hertogenbosch zegt, in tegenstelling tot wat Bastion Oranje eerder van een woordvoerder optekende* dat  er juist sprake is van een enorme verhoging. Het valt helaas niet mee, het aantal aanhoudingen neemt met de week toe. In de afgelopen week was er nog een bende uit Rotterdam actief die hun bus had volgeladen met gestolen waar.
Mede om deze reden is Ondernemersvereniging Hartje bezig om zoveel mogelijk winkeliers aangesloten te krijgen op het CWO-systeem waardoor zij de personen kunnen zien die al een waarschuwing of verbod hebben maar ook direct een sms alert krijgen als iemand in de binnenstad herkend wordt.

*cijfers
In de ontmoeting kwamen ook de cijfers van winkeldiefstallen ter sprake. Het bleek uit cijfers van het lopende jaar dat het met de winkeldiefstallen nogal mee viel.