SOS- rommelmarkt vertrekt uit Vughterstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2012 Mede onder druk van de gemeente, die eigenaresse is van het pand Vughterstraat 264/A vertrekt de SOS-rommelmarkt  na 25 jaar uit de binnenstad. De gemeente en de stichting BOSA, waaronder SOS rommelmarkt, de Zelfkrant [Mathildastraat/ GZG-terrein] en het Pastoraal Uitzendbureau ressorteren, zoeken naar een samengaan. Er zijn diverse locaties in optie waaronder de voormalige Sociale Werkplaats in de Ridderspoorstraat nabij de voormalige Sieb, uit welk gebouw Vindingrijk vertrok.

Rechts op de foto het inmiddels gerestaureerde deel van de voormalige FORD-garage van Pompen & Verlouw op het eind van de Vughterstraat en in het derde pand van rechts de SOS-Rommelmarkt. Dat pand is te klein. Bovendien wil de gemeente, als eigenaresse, er een andere bestemming aan geven.

foto © paul kriele,17 maart 2012.


De voormalige FORD-garage van Pompen & Verlouw, welk complex zich van de Vughterstraat tot aan de Parklaan uitstrekt, verkeert in een restauratiefase. De gemeente wil daarom ook de voormalige autoshowroom aan de Vughterstraat restaureren en in de oude stijl terug brengen en dan aan dat pand een nieuwe bestemming geven.