Nieuwe galerie Jan Nelissen in steegje 'Achter deKan'

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2003 Jan Nelissen heeft Vughterstraat 222 verbouwd tot galerie. Eerder kondigde Nelissen aan samen met de Amsterdamse Keizer Culinair daar ook culinaire workshops te gaan houden. Deze kookstudio gaat zich in het pand aan de straaatzijde vestigen. Voorheen hield het kunstenaarsverband STOK hier atelier voor exposities.

Het front van Vughterstraat 222 waarachter Jan Nelissen een nieuwe galerie heeft ingericht, die genoemd is naar het aanpalend steegje 'Achter de Kan' .

foto ©  gerard monté, 15 maart 2003.


Steegje Achter de Kan naast Vughterstraat 222.

foto © paul kriele, 2012.

Nelissen, die met de ex-directeur van de Tilburgse Kunstakademie Chris Manders een aparte stichting in het leven heeft geroepen, zei toen het perceel te gaan verbouwen tot bedrijfsruimten….
De naam van de galerie aan de Vughterstraat is afgeleid van het aanpalend steegje Achter de Kan. De galerie beoogt een ‘moderne culturele salon/huiskamer voor bedrijfsleven, overheidsinstellingen en de belangstellende particulier te worden,’ zoals in de uitnodiging staat te lezen.
Wethouder Roderick van de Mortel verricht op 28 maart 2003 de officiële opening van de expo met werken van René Korten [schilderijen], Wijnand van Lieshout [foto’ s] en Karin van Pinxteren [zeefdruk].