Nieuwe - literaire - boekhandel Vughterstraat 60

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2008 Op Vughterstraat 60, voorheen een spellenzaak en daarvoor Elpee, vestigen Mirjam en Gerard Berendsen een -literaire-boekwinkel. Er zijn er maar weinig op dit gebied.
'Den Bosch is een ontzettend gezellige stad met vriendelijke mensen en een bovengemiddeld leespubliek,' aldus Mirjam Berendsen. Na een periodein een andere branche gewerkt te hebben vindt het Culemborgs echtpaar, beiden 51 jaar, het eens goed een andere weg in te slaan en nieuwe stappen te nernen.

'Het assortiment is het genre algemene literatuur, maar in onze zaak staat de service bovenaan. We willen de klanten graag op weg helpen, advies geven en ook aandacht besteden aan lokale schrijvers. Naast boeken zijn er ook tijdschriften te koop en is er een leestafel. aldus de toelichting van Mirjam Berendsen, die aangeeft dat het interieur een typsich traditionele sfeer uitstraalt.

Het pand, het derde links van de hoek met de St.Jorisstraat, naast Christine Le Duc, wordt een literaire boekenzaak.  foto © paul kriele, 26 mei en 10 juni 2008.