Vughterstraat: Pipoos nagenoeg klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2006 De vrije tijdswinkel Pipoos op de nieuwe locatie in de Vughterstraat is bijna klaar, alleen ontbreekt er op de gevel nog de naam Pipoos. Voorheen was op deze percelen 18-22 de verlichtingszaak van  Pierre van de Ven gevestigd.
De neiwue zaak van P{ipoos vrijereijdwinkel;. - foto © paul kriele, 23 mei 2006.


Pipoos verbouwt voormalige verlichtingswinkel  2 en 8 mei 2006.
Tot december 2005 was op Vughterstraat 18-22 de verlichtingswinkel van Pierre van de Ven gevestigd. Ben van de Ven van de tweede generatie, nam in de zomer van 2005 het besluit met zakendoen te gaan stoppen.
Het grote, drie etages hoge, pand dat ook nog eens erg diep is, ondergaat momenteel [eind april/begin mei 2006] een ingrijpende verbouwing. De winkel had in 1938 aan de achterzijde ook nog een [lampenkappen-]atelier op de eerste etage. Er zat bovendien een goederenlift in het gebouw, dat karakteristiek diepe etalages had. Deze opzet is in deze tijd niet meer functioneel.


-Rechts: Vughterstraat18-22: Schotten weerhouden een inkijk in het diepe interieur dat een ingrijpende metamorfose ondergaat. -/Het interieur van Pipoos op Vughterstraat 18-22. -Onder: Naast de hoofdentree rechts [op deze foto zichtbaar] komt aan de linker kant van het perceel een trap die naar de eerste etage leidt [niet zichtbaar]. 

foto's © paul kriele,2 en 8 mei 2006.
 

Ben de zoon van Pierre die 63 werd, hield het voor gezien. De tijd om meer van het leven te gaan genieten was voor hem aangebroken. zie hieronder Pierre vdVen--------------------------------