Vughterstraat 224, voormalig pand van Marggraff

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2005 Het pand Vughterstraat 224 dat bekend stond als het kraakpand van Marggraff', zou eerst de bestemming krijgen van luxe hotel, maar het wordt een appartementencomplex.
 
Het buurpand Vughterstraat 224, voorheen van Marggraff.
foto's © gerard monté 19 oktober 2003.
De galerie van Jan Nelissen 'Achter de Kan'. De voorzijde heet Vughterstraat  222

Eertijds [2002] had galeriehouder en voormalig advocaat Jan Nelissen het pand gekocht. In de lijn van 'Keizer Culinair' die in zijn galerie 'Achter de Kan' op nummer 222 wel een sjieke functie zag zitten voor het buurpand op nummer 224. Met dat plan leek het kraakpand een glorieuze toekomst tegemoet te gaan. Maar Keizer Kookstudio gaat op eigen voet verder en Jan organiseert periodiek culturele sessies in combinatie met culinaire lunches.
Door allerlei zakelijke verwikkelingen waardoor zijn verwachting over een luxe hotel de grond in werd geboord, verkocht Nelissen het belendende pand. D'r schuilen heel wat verhalen achter.... 
Intussen heeft Ted de Haas het pand gekocht al of niet in gezamenlijkheid met zijn zakelijke partner Leo Geertman van in Monumenten bv.
Het rijksmonument 'De Drije Keysers' , zoals de historische naam van dit pand luidt, zal een metamorfose ondergaan. Naast de ingrijpende verbouwing tot 7 wooneenheden, is een glazen lift aan de achterzijde gepland. Die gevel wordt ook een paar meter verschoven zodat dit ondiepe pand wat meer ruimte kan bieden aan een woonfunctie. Helaas zijn de oppervlakten niet echt riant te noemen, n.l. 80 -100 vierkante meter. Er zal wel een stadstuin worden aangelegd waarin enkele maisonetten worden gebouwd...
De oplevering van dit karwei staat voorzien eind van 2005.