COC zoekt nieuw pand

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-02-2007 | Gewijzigd op: 14-07-2008

Op het einde van de Vughterstraat, op perceel 277, dat de historische naam De Swarte Sleutel heeft, was lange tijd een café gevestigd. Laatstelijk was het bij het Bossche COC in gebruik.

foto © paul kriele, 13 juli 2008.
Het Bossche COC zit -zoals bericht -voorlopig zonder eigen home. De activiteiten zijn tot april 2007 verlegd naar de Knillispoort voor de sozen voor mensen met een verstandelijke handicap, de seniorensalon en Ookzo. De maandelijkse DBL [leeravond] koos domicilie in bar dancing 4 Men op Hinthamerstraat 187. Aan het COC is voor de huisvesting op Vughterstraat 277 per 1 januari 2007 door de eigenaar Ron Loos de huur opgezegd.
De nieuw exploitanten Stephan Konings en Ted van de Berg willen het COC nog wel onderdak bieden, maar niet permanent, en niet voor alle activiteiten en ook niet als kantoor. De twee maken van de zaak een café met dagkaart, maar hebben er nog geen naam voor bedacht.

Onder de oude naam Bar Papillon, later Old Butterfly, trok de zaak al in de jaren 70/80 veel publiek. Minder druk werd het daar toen het een speciale club werd. Voordat het COC het pand betrok, luidde de naam The Cockpitt