Schilderingen John van den Heuvel veilig gesteld?

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2004 In de voormalige broodjeszaak Draak Expresse op de Stationsweg hingen grot etaferel van John van den Heuvel.
Ook bij café Uilenspiegel en In de Kleine Werelt komen met carnaval schuttingen met Van den Heuvels werk erop, te staan.

In ‘Broodje Draak Expresse’, dat in eigendom is van Leo Geertman, bleef onder de voorgaande -steeds wisselende -exploitanten de schilderingen van John van den Heuvel gespaard. Ook al was er even een dreiging toen onder Peter van Amelsfoort de glas-in-loodramen en andere decoraties verloren dreigden te gaan.

Marco Boelens die in augustus 2003 de zaak op Stationsweg 23 volgens de oude formule voortzette, heeft het niet gehaald. Een gemis is, dat de gemeente er steeds een terras verbiedt, wat scheelt in de inkomsten.
Jaren was Broodje Draak Expresse een begrip in de stad en voor passanten onder weg naar het station. De allereerste uitbater Kloks was tientallen de eigenaar van Draak Expresse maar in 2000 kwam het pand eerst aan Hans van Meesen daarop aan Groenewoud die het doorverkocht aan Robert van Gestel en vervolgens was Richard Tam en vanaf 2001 is
John van den Heuvel.
 foto © paul kriele, 6 juni 2002.
Broodjeszaak Draak Expresse op de Stationsweg.
 foto © gerard monté, 26 mei 2002.

Peter van Amelsfoort de eigenaar. Van Amelsfoort [van bv De Zanglijster] liet het pand door de eigen – opgekochte- aannemer Nooyen, ingrijpend veranderen. Zodanig dat men vreesde dat er -uit geldbejag -een uitzendbureau in zou komen.
Daarop volgde in korte tijd wisselende beheerders: Ria Diks die in verwachting raakte, reisleidster Rachel Burghouts die er de ‘Bonte Boel’ van wilde maken en daarop Marcel Boelens die- met het authentieke interieur - voortborduurde op de oude formule.

Tegenwoordig is Leo Geertman de eigenaar. Die heeft aangekondigd op zoek te gaan naar een nieuwe horecaondernemer.

Caféwandbeschilderingen 2 februari 2002.

Met carnaval 2002 stonden er schuttjngen rond de café's op de Markt [Keine Werelt en Uylenspiegel]. John van den Heuvel had er Jeroen Bosch-achtige taferelen op aangebracht. -foto © gerard monté, 2 februari 2002.
 

Met carnaval 2002 stonden er schuttjngen rond de café's op de Markt [Keine Werelt en Uylenspiegel]. John van den Heuvel had er Jeroen Bosch-achtige taferelen op aangebracht.

Intussen staan de schilderingen van John van den Heuvel klaar voor transport. Van den Heuvel wil ze schenken aan een tehuis.’Ik heb geen winstbejag,’ aldus de Bossche schilder die zes jaar in Spanje heeft doorgebracht en nu in een persoonlijke dip zit.’Ik heb ze gemaakt voor Den Bosch en dat is de stad van Jeroen Bosch. Dus ze moeten hier blijven,’aldus Van den Heuvel die wat kwakkelt met zijn gezondheid.

De Kleine Werelt viel in februari 2002 met zijn veurgevel in de-eerste-prijzen. De afbeeldingen waren van John van den Heuvel.

foto' s © gerard monté, 12 februari 2002.
 

Terug naar boven