Bastionder: Hovenier zaaide bloembollen in

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2008
Peter van der Heijden en Willem Kuijntjes van het Elshoutse Hoveniersbedrijf De Langstraat planten duizenden crocusbollen in op het dak van Bastionder. Voorjaar 2009 is Bastionder als vanouds een kleurrijk bollenveld. Op de omranding van het dak staat BASTIONDER in gefreesd.
foto's © paul kriele, 18 december 2008.

Hoveniersbedrijf de Langstraat uit Elshout heeft woensdag 18 december 2008 een paar duizend bloembollen ingezaaid in het dak van Bastionder op Bastion Oranje.
De mannen,  Peter van der Heijden en Willem Kuijntjes van Hoveniersbedrijf de Langstraat, doen het liever nu. 'Straks als het gras eenmaal uitkomt maken we het gazon alleen maar kapot. Nu is het nog vóór het ontkiemen van het gras. We verstoren nauwelijks iets en de bollen kunnen zich ook nog goed inplanten,' aldus de hoveniers.
Met de opening van het vaarseizoen wordt ook het Bastionder in gebruik genomen. Dat is medio april 2009.
Idee van crocussen
Op initiatief van cartoonist, illustrator en liedjeszanger Cor Versteeg is een actie begonnen om na de bouw van een blok Bastionder op Bastion Oranje, de bloembollen te laten terugkeren.
Elk voorjaar toont Bastion Oranje een fleurig aanzien met al die sneeuwklokje, crocusse en blauwe druifjes
Versteeg denkt dat de bollen door de bouw van een bastionder zijn weggegraven.
Dat zal wel meevallen. Maar of zijn verzoek om ook op het dak van het Bastionder bollen te laten groeien door de dunne deklaag van zand haalbaar is.. ?

Het interieur van Bastionder, de informatiekelder over de stad en met name de vestingwerken, waar ruim een jaar, door onder meer De Bont, aan gewerkt is.  
Rechts de ronding van het rondeel, waar men via een trapje naar binnen kan en uitzicht heeft op de weidse polder.

foto © paul kriele, 18 december 2008.


Terug naar boven