Bastion Oranje: kanon Boze Griet geplaatst

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2005 Al is het nog tijdelijk, maar het bekende kanon Stuer Ghewalt staat voorlopig droog en afgeschermd in een bouwkeet op Bastion Oranje. Met vereende krachten is deze 'Boze Griet', naar Bastion Oranje vervoerd. De houten keet stond op De Vliert voor het project Integraal Waterbeheer. 

Links: Rond het middaguur van dinsdag 31 mei 2005 werd het kanon Stueher Ghewalt aangevoerd door Transport Helvoirt en Hawema Heftrucks. Het kraanbedrijf Saan takelde het gevaarte [rechts de kanonsloop] op zijn plek.
- foto's © paul kriele, 31 mei 2005. 

De bouwkeet van de opzichter Vestingwerken op het Heetmanplein wordt -zodra de Koninklijke Van Drunen zijn werkzaamheden daar heeft afgerond - opgeheven. Opzichter- Cees Duijx gaat voorlopig kantoor houden in deze houten keet, die nu op een meer centrale plaats staat.

Takelbedrijf Saan hijst de afuit met preciesie op de juiste plek.
In de keet is nog ruimte om het gevaarte een plek te gunnen.
Later wordt op het Bastion een ondergronds historisch museum aangelegd waar ook de Boze Griet een plekje krijgt.

foto's © paul kriele, 31 mei 2005.

Tegen het historisch decor van het Refugiehuis in de Sint Jorisstraat  ligt de kanonsloop op de Zuidwal/Spinhuiswal nog te wachten om - na de afuit - op zijn plek gezet te worden.
 
foto's © paul kriele, 31 mei 2005. 

Opzichter Vestingwerken -Cees Duijx - gaat voorlopoig in de keet kantoor houden. In de keet kunnen passagiers van de buitengaatse rondvaart pauzeren en een audio-visuele presentatie zien die eerder in de kelder van de Kruisbroedershekel wrd vertoond.Hawema Heftrucks, Saan takelbedrijf en Transport uit Helvoirt waren de vereende krachten die het kanon Stuer Ghewalt [Stoer Geweld] op zijn plaats brachten.


Terug naar boven