Kanon 'De Boze Griet' op z'n plekje

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2005  Al is het nog tijdelijk, maar het bekende kanon Stuer Ghewalt staat voorlopig droog en afgeschermd in een bouwkeet op Bastion Oranje. Met vereende krachten is deze 'Boze Griet', naar Bastion Oranje vervoerd. De houten keet stond op De Vliert voor het project Integraal Waterbeheer.

De kanonsloop van Stuer Ghewalt ligt klaar voor de takeling op Bastion Oranje De opbouw van de bouwkeet waar de afuit neerdaalt.
foto's © paul kriele, 31 mei 2005.

De bouwkeet van de opzichter Vestingwerken op het Heetmanplein wordt -zodra de Koninklijke Van Drunen zijn werkzaamheden daar heeft afgerond - opgeheven. Opzichter Cees Duijx gaat voorlopig kantoor houden in deze keet, die op het Bastion Oranje een meer centrale plaats geeft.
Hawema Heftrucks, Saan takelbedrijf en Transport uit Helvoirt waren de vereende krachten die het kanon Stuer Ghewalt [Stoer Geweld] dinsdag rond het middaguur op zijn plaats brachten. In de keet kunnen passagiers van de buitengaatse rondvaart pauzeren en een audio-visuele presentatie zien die eerder in de kelder van de Kruisbroedershekel werd vertoond. zie voor volledige reportage Vestingstad 2005