Presentatie mobiele expositieruimte op Bastion Oranje

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2007 Donderdag 11 januari 2007 was de SPEAK-avond van bART (www.bartophetweb.nl) in sm's. bART staat bekend om de exposities op tijdelijke plaatsen, bv. voormalige Bank van Leening, winkel in de Orthenstraat. bART heeft het idee ontwikkeld een mobiele unit op het Bastion Oranje te plaatsen gedurende de komende Boulevard. In deze ruimte komt een expositie van diverse kunstenaars. Daarna gaat de ruimte weer weg.

Mechtild Stuhlmacher - architecte te Rotterdam, met veel ervaring in het ontwerpen van mobiele gebouwen - heeft een tweedelige unit ontworpen die als het ware ook in elkaar geschoven kan worden. Het wandelpad op Bastion Oranje gaat door de unit heen. De unit - die gemaakt zal worden van peplakte lagen hout - steekt een eindje over de stadsmuur uit om de
verbinding met het Bossche Broek te maken. Of het idee uitgevoerd gaat worden is nog niet bekend. 
Het auditorium van sm's was met klassiek meubilair ingericht.
-De organisatie Simone Temmink, Tessa Peters en Iris. 
-Boven: SM's bij avond. 
-Links: Tessa Peters presenteert het jaarboek 2006 van bART
 
foto's © gerard monté, 11 januari 2007.
Simone Temmink introduceerde de sprekers.  Ook mediatheoreticus Arjen Mulder van V2 liet zijn ID prikken bij Jaap Groen [r].

dj Ziya (www.ziya.nl) draaide klassieke jazz op 78-toeren platen: Op deze avond hield Arjen Mulder van V2 in Rotterdam een lezing over interactieve kunst. V2 is begonnen in de Vughterstraat in Den Bosch, later in de Muntelstraat.
Hij gaf diverse voorbeelden, oa het project in V2 met een stapel met bepaalde snoepjes van van 76 en een halve kilo, het gewicht dat een vriend van de kunstenaar had toen die overleed. 

De zaalwacht moedigde de bezoekers aan een snoepje te nemen. ('s Avonds werd het gewicht weer precies aangevuld.) De interactie was hier individueel. Anders dan in Doetinchem waar een aantal inwoners elke dag een vraag via internet moesten beantwoorden over hun gemoedstoestand. Het gemiddelde daarvan - haat, geluk, etc. - werd in een bepaalde kleur op een toren geprojecteerd. Dat leverde weer reacties op bij overige inwoners. 

Bij kunstenaar Jaap Groen kon je je ID laten prikken. Een bloeddruppel werd via een microscoop opgenomen en de vergroting daarvan kreeg je in een lijstje als kunstwerk met je naam mee. Na enige aarzeling was er bij het publiek veel belangstelling voor zo'n bloed-ID. 
-Boven: Jaap Groen trots op het resultaat.
-Rechts: het auditorium tijdens de lezing van mediatheoreticus Arjen Mulder van V2 in Rotterdam.
-Boven: Blue flamingo dj Ziya draaide 78-toeren platen met jazz.
-Rechts boven: Een idee van de mobiele expositieruimte op Bastion Oranje .
-Rechts: De ontwerpster Mechtild Stuhlmacher
.

foto's © gerard monté, 11 januari 2007.
 



Terug naar boven