Beste [Brabantse] Ziekenhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-11-2017 | Gewijzigd op: 03-11-2017

In het jaarlijks onderzoek door het AD naar beste ziekenhuizen staat het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem op de eerste plaats. Tergooi in Hilversum 2e en Meander MC Amersfoort 3e.

In Brabant:
Het Jeroen Boschziekenhuis komt pas op de 45e plaats to.v 2016 betekent dat negen plaatsen gestegen.

. Het St. Anna ziekenhuis in Geldrop 9e,. Het stond op plaats 75, Elkerliek ziekenhuis in Helmond 12e , [twaalf plaatsen gestegen.  
]Bravis ziekenuis in Bergen op Zoom 23e    [21 plaatsen gestegen]. Het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven  29e [30 plaatsen gestegen]. De overige Brabantse ziekenhuizen komen allemaal lager in uit in het onderzoek. Zoals Catharina in Eindhoven op plaats 58, ofwel 13 plaatsen gezakt en Amphia ziekenhuis in Breda op plaats 63 dat betekent zeven plaatsen gestegen en Bernhoven in Oss op plaats 64 wat betekent  34 plaatsen gezakt ! Het Elisabeth/TweeSteden in Tilburg/Waalwijk staat op plaats 66 ietsjes gestegen.

Criteria van kwaliteit.


De criteria in dat onderzoek zijn onder meer of er bij operaties complicaties optraden, er infecties ontstonden bij het aanbrengen van  protheses, het al of niet te laat toedienen van antibiotica. En dan het ervaringspercentage bij implantaten, borstoperaties en blaaskanker en prostaatkanker. De opname duur en de reden van een heropname, door bijv. onnodige complicaties, spelen ook mee.