Zuiderschans van 17-28 sept. 40-jaar/op weg naar nieuwbouw

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2012 | Gewijzigd op: 10-09-2012
In september 2012 bestaat Verzorgingshuis Zuiderschans – onderdeel van de Van Neynselgroep – 40 jaar.
Dat jubileum wordt gevierd van 17 t/m 28 september met  uiteenlopende festiviteiten die gericht zijn op de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en de wijk.

..
Dagelijks is er wel wat te doen: een modeshow, mini-kermis, wandeling en diverse optredens, waaronder een show van goochelaar Hans Kazan. Zuiderschans biedt geen feest zonder lekker eten. Daaorm stelt de keukenbrigade zich extra creatief op. 
Familieleden, medewerkers, vrijwilligers en wijkbewoners zijn bij diverse activiteiten welkom.
De feestweek wordt op 17 september gestart met een heilige mis door bisschop Antoon Hurkmans. ’s Middags is de officiële opening door de bestuurder van de Van Neynselgroep, Guus Bannenberg.

Het nieuwe Zuiderschans
Het gebouw  aan het Sweelinckplein, dat ruim 40 jaar oud is, gaat in 2016 tegen de grond. Op dezelfde plek komt een nieuw eigentijds verzorgingstehuis met een woonkamer en een aparte slaapkamer, douche en toilet.
Eigentijds wil zeggen dat straks op al locaties van de Van Neynselstichting de tehuizen een mix worden van gewoon wonen en Persoons gebonden verpleging.

Een gedetailleerde invulling van de bouwprocedure, het financiele aspect in een zich veranderende gezondheidszorg zijn nog niet bekend, evenmin hoe of wat er met de huidige bewoners gaat gebeuren en in welk tehuis zij tijdelijk worden opgevangen, aldus Andrea van Geenen van de Van Neynselgroep, die onder meer wijst op de planontwikkeling en de risico's die je bij zo'n project neemt.

Zuiderschans telt op dit moment 149 bewoners
• Fysiek aantal appartementen in eigendom: 129 waarvan 15 tweepersoonskamers
• Fysiek aantal appartementen gehuurd: 5  door. intramurale cliënten
•  10 aanleunwoningen 10 voor extramurale zorg.