Theaterfestival Boulevard gaat definitief internationaal

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2015 | Gewijzigd op: 04-06-2015
Bericht 4 juni 2015: Subsidie door 'Brabant C fonds' definitief.

Bericht Internationale opzet Boulevard  1 juni 2015.
Nieuwe Boulevarddirecteur Viktorien van Hulst wacht op toezegging van 'Brabant C fonds’ van € 7 ton. ‘Brabant C‘is een nieuw cultuurfonds, dat impulsen geeft aan culturele initiatieven met als doel te groeien.
Van Hulst, opvolgster van Geert Overdam, hoopt op die subsidie om daarmee over een periode van vier jaar het festival internationaal te gaan verbreden en te gaan samenwerken met Franse en Belgische gezelschappen en internationaal talent te gaan aantrekken.Opvolgster van festivaldirecteur Geert Overdam
Viktorien van Hulst:  Gedreven en ambitieus.

foto © paul kriele, 1 juni 2015.

Met die 7 ton verplicht zij zich te investeren in deze vernieuwing en niet in de bestaande programmering of faciliteiten. 'et is dus aanvullend,' zegt Van Hulst, die met dat geld ook weer nieuwe middelen kan vinden om daarmee haar ambities te kunnen realiseren. Van Hulst toonde zich in Nieuwscafé van maandagavond 1 juni 2015  in de Verkadefabriek een enthousiaste en gedreven festivaldirecteur. ‘Met deze internationale inslag  geeft het  de Boulevard meer statuur.‘
Al dit jaar hoopt Van Hulst een groot Frans gezelschap Compagnie Theater Oposito van18 man te kunnen contracteren. Zij hebben een act waarmee ze op de laatste dag [zondag 16 augustus 2015] door de straten van de Bossche binnenstad trekken.  De Boulevard is er voor mensen die nooit en voor mensen die vaak naar het theater gaan,' sprak de neiuwe directeur treffend.
Ook nieuw is dat er op elke avond -na 23.00 uur ! - life muziek staat geprogrammeerd.

Van Hulst gaat ook De Tramkade bij het festival betrekken door er een tweede festivalplein in te richten. Gasten kunnen dan in ruim een kwartier van de Parade naar De Heus lopen, . was haar voorspelling !
Op dat plein zal een stadsdebat worden gehouden waarvoor organisaties en instellingen uit het maatschappelijke veld worden uitgenodigd.
Maar Viktorien, die door Twan van de Brand regelmatig over het kostenaspect werd bevraagd, liet wel merken dat er zeker geen kosten vergend, spectaculaire openingsact staat gepland. ..

Viktorien van Hulst werd geïnterviewd in Nieuwscafé, dat zich maandagavond 1 juni 2015 afspeelde in de Verkadefabriek. Het was voor dit seizoen, de laatste editie, aldus presentator Theo van de Zande, die samen met Twan van de Brand de interviews afnam.Terug naar boven