Boulevardfestival ook toegankelijk voor mensen met een beperking

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-07-2016 | Gewijzigd op: 12-07-2016
Dit jaar, nog meer dan voorgaande jaren, neemt Theaterfestival Boulevard ‘gastvrijheid voor iedereen’ als uitgangspunt. Zoveel mogelijk voorstellingen zullen - middels symbolen! -  toegankelijk gemaakt worden voor mensen met een beperking. Het is slechts een aanvullend advies.


Mensen met een auditieve beperking kunnen bij een aantal voorstellingen gebruik maken van ringleiding en gebarentolken. Ook is er de mogelijkheid om vooraf de tekst van een voorstelling door gestuurd te krijgen.
Daarnaast organiseren we op 13 augustus het Gebaren café waarbij er 9 voorstellingen zijn die toegankelijk zijn voor mensen met een auditieve beperking door o.a. gebarentolken.

Voor mensen met een visuele beperking zijn er twee voorstellingen voorzien van audiodescriptie en een introductie waarbij alvast kennis wordt gemaakt met het podium en de acteurs. Wie zich tijdig meldt, kan tevens een introductie bij andere voorstellingen krijgen. Natuurlijk zijn geleidehonden toegestaan.
In het Josephkwartier en nabij het centrale festivalplein zijn aangepaste w.c.’s en verschoonfaciliteiten aanwezig.

Met de stichting Onbeperkt Genieten organiseren we drie dagprogramma’s voor mensen met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid of autisme. Hierbij zorgen we dat alles geregeld wordt; vervoer, kortere en laagdrempelige voorstellingen, rustplekken tussendoor met een lekker verzorgd drankje.