Boulevard: Winnaars Entreeprijs Fontys Hogeschool voor Kunsten

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-08-2019 | Gewijzigd op: 11-08-2019

Monika Kowalevska en Marlies Ruigrok zijn de winnaars van de Entreeprijs van de Fontys Hogeschool voor Kunsten die zondagmiddag 11 augustus 2019 in Babel door wethouder Ufuk Kâhya werden uitgereikt.  Al meer dan tien jaar werken Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) en Theaterfestival Boulevard samen rond de Entreeprijs. Studenten presenteren elk jaar hun afstudeervoorstelling op Theaterfestival Boulevard. Ze zijn vooraf geselecteerd door een commissie die bestaat uit medewerkers van FHK en het theaterfestival.
 
De winaars Monika 
Kowalevska en Ruigrok  met
wethouder Ufuk Kâyha in Babel.


foto  © henk van Esch,
11 augustus 2019.
.................................................................


Voor de Fontys Entreeprijs zijn twee winnaars, één voor uitvoerend kunstenaar en één voor kunstvakdocent. De geselecteerde afstudeervoorstellingen zijn te zien tijdens Theaterfestival Boulevard. Dit biedt studenten een unieke kans om zich te presenteren aan een breed publiek en het vormt voor hen een springplank naar de beroepspraktijk.

De jury die  bestaat uit begeleiding bij de artistieke en productionele ontwikkeling van de winnende studenten, bestaat uit 'docerend' Jur van der Lecq, Jackie Smeets en Lucas Kastelijn. En 'uitvoerend' Herma Tuunter, Pim Cornelussen, Wim Selles en Janneke Defesche.