Theaterfestival Boulevard verspreid over de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-06-2020 | Gewijzigd op: 25-06-2020
Theaterfestival Boulevard brengt dit seizoen een kleinschalig zomerprogramma met theater en méér. 
Onder de noemer ‘Afzender Boulevard’ duiken vooral in de 2e week van augustus, 25 voorstellingen, performances en installaties in  de stad op.
Boulevard viert dit seizoen de veerkracht van makers en publiek met een programma vol live ontmoetingen. Het programma van 2020 toont werk van onder meer:
-Alexandra Broeder, Bart van den Woesteijne, Benjamin Verdonck, Boukje Schweigman, Dries Verhoeven, Francesca Lazzeri, Guilherme Miotto, Minou Bosua, Strijbos&VanRijswijk, Sven Ratzke, The100Hands, Willemijn Zevenhuijzen/Theater Artemis.  
Live programma
Onder de naam ‘Afzender Boulevard’ worden op verschillende locaties voorstellingen getoond en nieuwe theaterprojecten met groepen uit de stad ontwikkeld.
-Theatermaker Benjamin Verdonck fietst door de stad en presenteert miniatuur-theater,
-de makers van Building Conversation spreken in to Care as Caress over de dilemma’s van zorgen en zorgzaam zijn
-de componisten Strijbos&VanRijswijk tekenen voor een geluidswandeling.
-Dries Verhoeven brengt de reprise van U bevindt zich hier, Boukje Schweigman presenteert met Spectrum een nieuwe ruimtelijke installatie,
-Theater Artemis gaat in première met Happy Clappy, een schooltje gerund door clowns,
-Francesca Lazzeri onderzoekt in haar installatie my shadow used to have a density de sociale en emotionele consequenties van de COVID-19-pandemie  
-In een eigen openluchttheater worden muziektheater, concerten en familievoorstellingen gepresenteerd.
-Andere projecten worden gemaakt met en voor specifieke groepen stadsgenoten en zijn online via woord- en beeldverslagen te volgen.

TV-uitzending met HONI over 75 jarige capitulatie van Japan 
Op zaterdag 15 augustus realiseert Boulevard i.s.m HONI en Gemeente ‘s-Hertogenbosch, met steun van Brabant Remembers, een televisieuitzending rondom de 75-jarige capitulatie van Japan in het voormalig Nederlands-Indië. Aan dit programma werken muzikanten en acteurs met Indische en Molukse wortels mee, redactie: Vincent Wijlhuizen en Bo Tarenskeen.

Kaarten online verkoop via www.afzenderboulevard.nl