In een tropisch Zuiderpark opende Festival Boulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-08-2022 | Gewijzigd op: 08-08-2022
 
Beeld op festivalterrein in Zuiderpark vanaf de Limietlaan.
foto © karin jonkers, 6 augustus 2022.
 

De Boulevard in het Bossche Broek.
De uitroep 'I can’t stop criying singing laughing' staat met verfstrepen op het nieuwe logo van het festival 2022

.

In een tropisch Zuiderpark opende Festival Boulevard op donderdagmiddag 4 augustus 2022
-Hierboven de twee nieuwe directeuren van het Theaterfestival Boulevard Tessa Smeulers [l.] en Dana Kibbelaar naast wethouder Ufuk Kâyha die het festival donderdagmiddag 4 augustus 2022 in een zinderend Zuiderpark opende.
-Hieronder: De toespraken van de beide directeuren met rechts een doventolk.

foto's © paul kriele, 4 augustus 2022.

Donderdagmiddag 4 augustus 2022 opende om even over half drie de twee nieuwe directeuren van het Theaterfestival Boulevard Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar met een korte toespraak en een proost de 38ste editie van dit festival. Dit keer ook weer merendeels in het Zuiderpark. Als een van de 750 kunstenaars en een van de 120 voorstellingen opende the King Sisters met de songtekst ‘Come togehter right now' het festival dat een paar honderd toeschouwers meemaakten. 
.........
-Hierboven: Het moment van proostendoor Smeulers en Kibbelaar met het publiek. 
-Hieronder:Kijkje op het festivalterrein gezien vanaf de Limietlaan.
Onderaan: Ook de bekende bus -gids [op de Parade steeds aanwezig] Frits was
uiteraard ook present. Voor Frist moet deze opening, gezien de reacties alom,
een warm bad zijn geweest om het bij klimaattermen te houden. 
 
foto's © paul kriele, 4 augustus 2022.
........
Voor wethouder Ufuk Kayha was het '’wel weer effe wennen,’ zoals hij zijn openingstoespraak begon. ‘Niet alles is vanzelfsprekend,’ aldus Kâyha daar mee inhakend op het motto van deze editie die accenten legt op het anders [kunnen] zijn. ‘En toegankelijkheid,’ noemde de wethouder een kernwoord van dit festival, in de breedst mogelijke zin: economisch, sociaal en fysiek!’. Kâyha: Het festival zet daarin nieuwe stappen. Wat is vanzelfsprekend wat niet. Daarom bewonder ik ook de creatieve opzet die de organisatie dit keer heeft bedacht. Op dit festival gaat het om wonderen en bewonderen in een inclusieve maatschappij en de confrontatie aangaan met jezelf,’ zo sprak de wethouder onder meer en gaf daarop  het woord aan ‘twee inspirerende vrouwen ’.
Tessa Smeulers verwees in haar opening naar de song die The King Sisters zo dadelijk zouden gaan zingen. ‘Dat is niet alleen een songtekst, maar ook een oproep. Wat aansluitend aan de opening door The Sisters werd geëffectueerd door het aanwezige publiek al dirigerend tot enkele simpele noten te verleiden. Collega Dana Kibbelaar vroeg om een applaus voor de 250 vrijwilligers/medewerkers. ‘ Dit is het moment dat alles samen komt,’ aldus Kibbelaar die tevens de sponsoren, de ambassadeurs en de vrienden van het festival bedankte.

Terug naar boven