Boulevard 2004

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-08-2004 | Gewijzigd op: 07-02-2010
Terugval in bezoek Kruithuis  9 augustus 2004.
Kranen markeren Bouelvardspektakel
Kunstwerk van Inge van den Kroonenberg
Opening 
Eerste indrukken opbouw
presentatie programma

Terugval in bezoek 15 augustus 2004
De twintigste editie van de Boulevard trok dit jaar 15.000 minder bezoekers dan vorig jaar [90.000]. De oorzaak laat zich moeilijk raden. Directeur Geert Overdam verwijst naar de vakantieperiode en naar de tropische weersomstandigheden. Bijvoorbeeld op vrijdag 13 augustus 2004 werd de stad met een heftige regenval geconfronteerd. Maar er waren ook vele hete dagen! Dat er minder bezoekers op de Parade afkwamen is al bijzonder. Maar nog markanter is dat er ook minder kaarten zijn verkocht. In deze editie ontbrak het aan een sterke attractie in de geest van Circue Plume.
Ondanks alles licht de Boulevard zich op een bezoekersaantal van rond de 100.000. Overdam zegt nogmaals dat het geen bierfestival beoogt te zijn. Een datum buiten de vakantieperiode eind juli/begin augustus acht Overdam wel een als een optie om meer bezoekers te kunnen trekken.

   
Het Kruithuis was de locatie waar Boukje Sweigman de toeschouwers wel in een heel bijzondere houding haar theaterstuk liet meemaken.
foto´s © gerard monté, 9 augustus 2004.

 foto´s © gerard monté, 9 augustus 2004. Op een draaiende schijf kwamen de bezoekers in kontakt met, of de spelers met de toeschouwers in aanraking met elkaar... .

Expo en zo
6 augustus 2004
De Judastoren waar een voorstelling werd gegeven.
foto´s © gerard monté, 6 augustus 2004.
De groeiende wand van Guusje Kaayk.

 

foto © gerard monté, 4 augustus 2004.
Kranen markeren Boulevard spektakel
Markant waren de bouwkranen van M.J. van Riel die ze tbv de Boulevardpromotie tijdens de bouwvakvakantie ter beschikking stelden.

Onder meer op het plein voor het Noordbrabants Museum, Kerkplein, Heetmanplein en Stationsplein stonden deze opvallende 'stalen jongens'.

Opening festival 6 augustus 2004

De trommelaars volgen gespannen de dansers op het touw foto´s © gerard monté, 6 augustus 2004.


Fligt to the City  6 augustus 2004
Impressies van het kunstwerk Flight to the city.
Inge van den Kroonenberg heeft aan weerszijden van de Wilheminabrug een kunstwerk geïnstalleerd.
foto´s © gerard monté, 6 augustus 2004.

Eerste indrukken opbouw
De viervleugeltent in opbouw

Het chassis voor het viervleugelpaviljoen van Dré Wapenaar. Deze tent in wording gaat straks in het Bossche Broek klassieke pianoklanken laten horen.   foto´s © paul kriele, 4 augustus 2004 [l] en rechts gerard monté, 6 augustus 2004.
De Parade in stelling.
Onder: Schilders die de vloeren een laatste streep geven.
foto´s © paul kriele, 4 augustus 2004.
Onder: Voorheen was De Corridor een blikvanger. Vanaf 2004 is deze stalen toren met het logo Boulevard 2004 het markante teken op de Parade.

Bossche Broek
De spiegeltent is voor de Compagnie Kaiet Achter deze naam schuilt, de Antwerpse zanger/performer Geert Hautekiet die er de one man-musical Gotf! opvoert.

Vooraan in Het Bossche Broek is met man, macht en kraan begonnen aan de opbouw van het Viervleugelpaviljoen en de spiegeltent.
foto © paul kriele, 3 augustus 2004.
 

Het viervleugelpaviljoen bevat vier grote pianovleugels een idee bedacht door de Rotterdamse beeldhouwer Dré Wapenaar Wapenaar ziet in Den Bosch zijn wens uitkomen. Daar wordt tijdens de Boulevard in een tent een hommage gebracht aan de componist Simeon ten Holt. Behalve werken van deze Nederlander Ten holt zijn er ook optredens van Charlemagne Palestine en Michiel Borstlap.

Het Kruithuis waarvoor nog een bestemming wordt gezocht staat nu in gebruik als opslag van decors.
Rechts het geraamte voor..
-foto´s © gerard monté, 2 augustus 2004.
 

Maandag 2 augustus2004 namen de eerste opbouwwerkers van Gigant en Stagelight een lege Parade in beslag.

foto © paul kriele, 2 augustus 2004.


Presentatie programma Boulevard 2004 24 juni 2004.
Van 6 tot en met 15 augustus 2004 ondergaat 's-Hertogenbosch wederom het jaarlijks terugkerend festival Boulevard.

Directeur Geert Overdam toont met trots de speciale bijlage van het Brabants Dagblad met daarin het gehele programma van de Boulevard 2004 Overdam reikte aan diverse betrokkenen van de Boulevard die op enigerlei wijze het festival tot steun zijn, een pas uit.
Boven: aan Theo van de Zande en ...
onder : aan de mannen van bureau Tarra met ondermeer Jeroen van de Ven. [Postelstraat] .
Onder: Nico Jansen hoofd Cultuur van de gemeente Utrecht en rechts diens medewerkster Jantien Hadders.

foto´s © gerard monté, 24 juni 2004.


Hoofd Cultuur Gemeente Utrecht /Jansen/ gaf donderdag 24 juni 2004 in de raadzaal een uiteenzetting over het Utrechts cultuurmodel.
Na afloop van de lezing en de presentatie van het programma was er in de Oranjegalerij een uitreiking van de Boulevard-passen aan betrokkenen.


Ook een pas was er voor de ontwerpers van het affiche.
 
foto´s © gerard monté, 24 juni 2004


Boven rechts: Ook wethouder Roderick van de Mortel en links Rogier Gerritsen [afd. Cultuur] ontvingen een passe partout.
Onder rechts: Festivaldirecteur Geert Overdam met het nieuwe hoofd Cultuur van de Gemeente 's-Hertogenbosch Ad van Niekerk
Onder links: de Cultureel Intendant bij de gemeente: Erica Haffmans
foto´s © gerard monté, 24 juni 2004.

Boulevard in de takels 16 juni 2004.
Festival Boulevard gaat in de takels : tien hijskranen op de Parade bepalen dit keer het imago van het festival. Metrolijnen, te weten de Groene Parklijn en de rode Hartlijn, doorsnijden en combineren de optredens.
Vanaf 2004 trekt Theaterfestival Boulevard meer dan ooit de stad in. Tarra uit de Postelstraat daagt tijdens de Boulevard Bosschenaren uit zich te verplaatsen naar Den Bosch als metrostad…. .
Dit jaar is het straat-festival echt internationaal met 300 optredens van groepen all over the world. Er is zelfs al een peepshow voor kinderen vanaf 8 jaar.. .De Parade zal een geheel andere aanblik krijgen.
 
Een nieuwe infrastructuur juni 2004.
Tarra, architectuur en stedenbouw werkt voor het festival aan een nieuw ‘s-Hertogenbosch. Architect Jeroen van de Ven van Tarra stelt de bezoekers van het festival een simpele vraag: welk aanzien krijgt ‘s-Hertogenbosch als je er een metronetwerk aanlegt? Wat zijn logische halteplaatsen? Hoe lopen de metrolijnen en wat is de logistiek erachter? Stel je voor dat je de uitgang van de ondergrondse verlaat. Opeens sta je weer in de openlucht en moet je even wennen. Knipper met je ogen en ontdek Theaterfestival Boulevard. Nationaal en internationaal aanbod
Theaterfestival Boulevard presenteert in 2004 voorstellingen, concerten en projecten van kunstenaars uit Noord-Brabant, de rest van Nederland, uit Vlaanderen, Korea, de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Polen, Australië en Tsjechië. Het programma biedt een keuze uit meer dan 300 theater- en dansvoorstellingen, concerten, film, beeldende kunst-, film- en nieuwe media projecten.

Terug naar boven