Boulevard 2007

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-08-2007 | Gewijzigd op: 14-08-2013
 tekst overgezet de foto's nog niet..
Finale Boulevard 2007 
Slotavond Boulevard 2007 12 augustus 2007.
Isabella Isabella in Vughtse Lunetten den bosch, 11 augustus 2007.
Exposities:
Double A-side in SM's den bosch, 8 augustus 2007.
Discussie in CBK den bosch, 5 augustus 2007
Impressies Boulevardterrein den bosch, div. data in augustus 2007.
De Late Night show  div. data augustus 2007
Station Zuid met Seven by 2 den bosch, 7 augustus 2007
Festival nu al succesvol [Wim Claessen] den bosch, 7 augustus 2007.
Antwerpse juggler Michel Beckers teert op Boulevardsfeertje den bosch, 6 augustus 2007.
Onruststokers op Boulevard 5 augustus 2007.
-----------------------
Finale Boulevard 2007: 40.000 kaartverkoop en 120.000 bezoekers.
In 2006 werden 32.000 en in 2005 30.000 toegangskaarten verkocht. Het bezoekersaantal schommelt steeds rond de 100.000 bezoekers.

Slotavond Boulevard 2007 12 augustus 2007.
Onder: De 40 danseressen van LaMelis die eindelijk hun slotact mochten tonen. Boven: Publiek bij de taferelen op de slotavond.
foto's © gerard monté, 12 augustus 2007.
   
   

LaMelis: En echt tot slot helpen ze de stoelen weg te dragen..
 
 Een -elke avond - 'uitverkochte' zaal voor de Late Night Show.
Rechts: Solo zanger Bas Maree. 
 
 foto's © gerard monté, 12 augustus 2007.

Een van de Tilburg Cowboys.
Rechts een fan biedt het affiche van de Bouevard 2007 aan. 
foto's © gerard monté, 12 augustus 2007.
 
   

 
-Links: zeven van de negen kandidaten 'Bossche kunstpaus' beloofden met hun hand op het hart een goede kunstpaus te zullen zijn.
-Boven:Een glansrijke solozangeres van de KoningsTheater Akademie.
-Links: Wethouder Geert Snijders leest zijn recensie
.

foto's © gerard monté, 12 augustus 2007. De slotact van Boulevard 2007: Allemaal de hoogte in . foto's © gerard monté, 12 augustus 2007.

Een van de trommelaars.Slotact: de vaandels zijn gestreken Boulevard 2007 is voorbij.

foto © gerard monté, 12 augustus 2007


Opening vrijdagmiddag
4 augustus 2007.
Meer Rijkssteun voor zomerfestivals verwacht den bosch, 3 augustus 2007.
Double A-side den bosch, 4 augustus 2007.
Bij Artis
Bij CBK
Gezeik rond bezwaren Boulevardkunst den bosch, 3 augustus 2007.
Going Public [op Burg Loeffplein Bastion Oranje en Bastion Antonie] den bosch, 3 augustus 2007
Bossche kunstpaus op Generale voor Late Night show: flitsend nieuw den bosch, 2 augustus 2007.
Viervleugelpaviljoen in vierhoektent op Bastion Antonie den bosch, 1 augustus 2007.
Paviljoen Rachels Tosti Huis den bosch, 2 augustus 2007.
.


Geert Overdam champagne op zijn verjaardag op 3 augustus 2007.

foto © gerard monté, 3 augustus 2007.

Opening Boulevard
Herinneringen die verhalen oproepen  juli / augustus 2007
Opening b-ART 'Diner at Boulevard'  zondag 5 augustus 2007
November Music met 4 producties den bosch, 31 juli 2007.
Het Gerucht bij station 31 juli 2007
Bastion Oranje Copy Paste Paviljoen   den bosch, 29 juli 2007.
 
B-ART in Het Bossche Broek den bosch, 28 juli 2007.
Burg Loeffplein
Presentatie Programma den bosch, 28 juni 2007.
-----------------
Boulevard 2008 nog spectaculairder en kunstzinniger 17 november 2007.   
[Directeur Geert Overdam reageerde 20 nov..2007 op de voorbarigheden in dit artikel. Correcties volgen, aldus Anita Uitdehaag]
Anita Uitdehaag is aangesteld om de Parade tijdens de Boulevard 2008 tot een aantrekkelijk, artistiek-spectaculair, plein om te bouwen. De aan de Eindhovense Kunstakademie afgestudeerde Anita Uitdehaag is de vrouw van Frank Verhallen, directeur van het Koningstheater . Daarmee was de Boulevard 2007 een intensieve samenwerking aangegaan. In vele opzichten was die keuze geslaagd maar wordt nu nog verder uitgebouwd. Ook in de koppeling met de horeca zoekt Uitdehaag nog naar de juiste formule. 
Een belangrijke amusementsfactor was de Latenightshow van NOS-verslaggever en Omroep Brabant-showbissman Theo Verbruggen die daarin samemwerkte met het Koningstheater. Ondanks de technische handicaps werd die show een grandioos succes, maar vraagt om verbeteringen. Die handicaps worden overwonnen dankzij de inbreng en technische ondersteuning van Omroep Brabant, die met vooraf opgenomen interviews en reportages de show rechtstreeks gaat uitzenden. Er komen in de tent van de latenightshow ook meer flatscreens te hangen. Ook aan het muziekaandeel wordt nog gesleuteld.
Eindelijk heeft Geert Overdam de Parade, die voor het publiek een cruciaal element vormt van een van de grootste –culturele - Brabantse open lucht manifestaties, in handen gegeven van een – culturele - intendant. De Boulevard 2008 belooft dan ook nog spectaculairder en de Parade nog een aantrekkelijker uitgaansplaats te worden. 

Op het Burg Loeffplein was het Paal-paviljoen opgebouwd van Plumbum. Van daaruit gaat voerde de Bossche kunstenaar Warren van Hoof zijn Panel Control uit mbv videoprojectie en camera's. foto´s © paul kriele, 14 augustus 2007.


::::: Boulevard 2008: de editie in 2008 loopt van 1 t/m 10 augustus 2008.
----------------------------
Boulevard inhoudelijk en qua opzet succesvol  7 augustus 2007.
Oud-Boulevardirecteur Wim Claessen vindt de Boulevard nu al een succes Dan duidt hij – hoewel pas teruggekeerd van vakantie - op de opzet. De Parade heeft meer sfeer, en een goede indeling. Het biedt ook meer entertainment. De Essenttent noemt Claessen ook een goede vondst. Maar ik mis wel de ontmoetingsplaats in het bruine café, waar nu alleen restaurants staan. Dat was een praatcafé voor de kunstcrowd en andere betrokkenen bij de Bossche kunst en politiek.De dansacts van theater Station Zuid met Seven By 2 [Brabanthallen] raakt elke avond uitverkocht, evenals ‘Tsechov bij de bushalte’, dat zich afspeelt in de landelijke omgeving van Berlicum.Claessen droeg vier jaar geleden het stokje over aan Geert Overdam die - mede door geldgebrek - een haperende start had. Gemeente en provincie zijn over de brug gekomen en het bedrijfsleven begint nu ook toe te happen. Het wachten is nu nog op een structurele subsidie van het Rijk voor de zomerfestivals.  
----------------------
Isabella Isabella op Vughtse lunetten 11 augustus 2007.
In de bossen van fort Isabelle, nabij de Isabella-kazerne, speelden amateur-acteurs van Picos en Marije Idema onder regie van Joost Koning op de oude verdedigingswerken van 1629 het spel Isabella Isabella .
Het verhaal speelt in 1629 maar zou ook in andere tijden kunnen spelen door de moderne elementen zoals een navigatiesysteem en een racefiets. Een soldatenmoeder mist haar zoon die zo trots in het leger gegaan is.


Links: Isabella Isabella op historische grond [Lunetten/Vught].
Rechts: de vlucht van de geliefdenkaartcontrole
.

foto's © gerard monté, 11 augustus 2007.

Regisseur Joost Koning die ook het geluid verzorgde.

foto's © gerard monté, 11 augustus 2007.
 


Opening Boulevard : De Boulevard gaat vrijdag 3 augustus 2007 /17.00 uur officieel open. Dat gebeurt in het paleis van Essent , ofwel het Essent theater, met de voorstelling van LaMelis.
Herinneringen die verhalen oproepen: Tijdens het festival trekken de Tilburg Cowboys door de wijken om voorwerpen op te halen die een speciale herinnering kunnen betekenen. In hun bakfiets liggen al stapels herinneringen. Elk nieuw voorwerp kan worden geruild met een nieuw. Die voorwerpen worden op het festivalplein getoond. Bij elke herinenring hoort een verhaal. Tesamen vormt deze verzameling het collectief geheugen van Den Bosch. 

zie foto's hieronder bij Tilburg Cowboys

Theater Station Zuid met Seven by 2 7 augustus 2007.
De titel Seven by 2 duidt op de zeven hoofdzonden en de twee op het feit, dat twee choreografen voor deze performance verantwoordelijk zijn.
Onbeschrijflijk ritmisch en onuitputtelijk energievol dansen deze mannen op choreografie van André Gingras en Sylvain Émard.: Beiden zijn gefascineerd voor de numerologie met name het getal 7, wat heeft geleid tot de opzet rond de zeven hoofdzonden


foto's © Theater Station Zuid.
 

Na zeven individuele acts [choreograaf André Gingras], die de wellust, hebzucht, jaloezie, vraatzucht en haat etc uitbeelden, volgt een gezamenlijke aaneenschakeling van dansacts [choreograaf Sylvain Émard]. De dansers komen uit alle delen vande wereld en hebben ooit individueel voor een van beider gedanst of zijn mede door hen opgeleid. Zij zijn specifiek voor deze productie door de choreografen uitgenodigd. 


De dansers zijn: Jesús de Vega Gomez [Spanje], Christian Guermarchi [Slovenië], Vincent Morelle [Frankrijk] , Marc Bovin [Canada], Péter Cseri [Hongarije], Yonel Castilla Serrano [Cuba], David Rancourt [Canada].

foto's © Theater Station Zuid.

Na zeven individuele acts wordt het publiek meegevoerd naar een enorme dubbele dansvloer gebouwd op een houten stellage [te zwaar voor een parkeerdek/Paleis van Justitie] , waar zij vanaf twee tegenover elkaar liggend tribunes dit spektakel, dat de zeven hoofdzonden uitbeeldt, kunnen volgen.

-------------------------------
Antwerpse juggler teert op Boulevardsfeertje den bosch, 6 augustus 2007.
Speciaal aangetrokken door de Boulevard vertoont Michel Beckers er deze week zijn spectaculaire kunsten met mensen, met vuur en als jongleur. Dat de man ook van een grapje houdt blijkt wel uit zijn comedyshow.
zie ook www.teorgemichael.com

Boulevard trekt spontaan niet ingeplande artiesten aan zoals juggler Michel Bekcers
.


foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

Onruststokers op Boulevard  5 augustus 2007.  
-De politie heeft in de eerst nacht van de Boulevard - vrijdagnacht 3 augustus 2007- op de Parade een 29-jarige Bosschenaar aangehouden voor het mishandelen van een 47-jarige beveiligingsmedewerkster. Het slachtoffer hield toezicht bij het theaterfestival ‘Boulevard’ toen zij zag dat de man ruzie maakte met een vrouw. Zij sprak het tweetal aan en kreeg plotseling een klap in haar gezicht. De vrouw moest voor behandeling van een snee in haar gezicht naar het ziekenhuis. 
-Diezelfde nacht werden ook twee Vlijmense broers van 22- en 19 jaar oud aangehouden na sfeerverziekend gedrag. De 22-jarige man was betrokken bij een opstootje. De politie trad daarbij sussend op. Maar de verdachte wilde zich na enkele vorderingen niet verwijderen en is aangehouden. Zijn jongere broer belette daarop de politiewagen met zijn broer daarin weg te rijden door voor de auto te gaan staan. De drie verdachten van beide incidenten zijn ingesloten.


De Late night show
Swing avond na afloop...
Editie woensdag 8 augustus 2007
De Late Night show, ook wel de Brugmanshow genoemd als herinnering aan een talkshow die in de jaren eind 80 in theater Bis rond presentator Theop Brugman plaatsvond, verloopt steeds soepeler en ontspannen. Daarmee stijgt ook de kwaliteit van de optredens en de performances.  
Uitblinkers waren woensdagavond: Willemijn Smeets, die iets van haar voorstelling GRIP prijsgaf en een van de zangeressen uit de Koningstheaterband die solo het Franse chançon 'Malade' zong. 
Tegenvaller was directeur Geert Overdam die zowel in de quiz flopte als in zijn aandeel de 'tien woorden van .. '. Een formule die ,naar gelang de Boulevard verloopt naar de laatste dag, uit steeds minder woorden bestaat. Overdam kwam met: 'Veel veel Boulevard dit jaar'. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 
Door gestoken kaart was dat aan de hand van een matig publieksapplaus cabaretière Brit Companje deze directeur toch een 8,7 liet scoren. Dat lijkt, of op vriendjespolitiek, of op een vooropgezett plan. 
Een sketch die mede door de herkenning aansprak, was de ontmoeting met Frits, de busman die elke avond mensen in de goede bus hoopt te stoppen. 

Woensdag 8 augustus 2007: Optreden van een Spaanse band met swingende muziek die het publiek aan het dansen zette.
De vrijdag 3 augustus 2007, de openingsdag, was een dag met prima weer, redelijk warm, welke omstandigheid veel publiek trok.


Boven:Woensdag 8 augustus 2007: Optreden van een Spaanse band met swingende muziek die het publiek aan het dansen zette.
Rechts: Het duo Brigitte Ubachs en Michel Verdaasdonk [Land van Ooit en Gooise Kindermusical]. 
boven: Theo Vebruggen luisterend naar een optreden van Jelle Amersvoort.
 

foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

 

Hierboven: vlnr Judithth Vink directuer van TheateradParade, die bevraagd werd over haar kennis van De stad en van Brabant. zoals was Zoete lief een man of een vrouw en zing eens de eerste regel van dat liedje. en.. hoeveel inwoners heeft Den Bosch [135.676] Rechts: Frank Verhallen, directeur Koningstheater, als gastrecensent . Verhallen sprak in een column zijn gal uit over de organisatie en over de lay-out van het Boulevardblad etc. . Midden: Birgit Companjen met een skectch over celebrities..  - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Links Jelle Amersvoort met Gerard Maasakkers . Midden en rechts: het koor van de Konings Theater Akademie. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Band uit Mozambique: Na afloop van de Late nightshow is er elke avond in het Essentheater swingavond van 23.15 tot laat. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 
---------------------------
Late night show [de Boulevard] kiest Bossche kunstpaus den bosch, 2 augustus 2007. 
De dagelijkse late night show die zich afspeelt vanaf morgen, vrijdag 3 augustus 2007/ 22.15 uur in het Essentheater op de Parade, kiest het publiek elke dag een kunstpaus. Kandidaten komen uit diverse schakeringen van het Bossche culturele leven: onder wie Coen Free [directeur Koning Willem 1-College], Rodney Weterings [wethouder voor Cultuur], Frank Verhallen [Konings Theater Akademie], Judith Vink [directeur TheateradParade],Ton Meulman [voormalig directeur boekhandel/Uitgeverij Heinen], architect Aart Wijnen, Brabants Dagblad kunstredacteur Theo van der Zande en Geert Overdam [directeur Festival de Boulevard].
In een quizvorm worden de kandidaten door presentator/ NOS-verslaggever Theo Verbruggen op een even ludieke als scherpzinnige wijze aan de tand gevoeld over Bossche en Brabantse onderwerpen. Via een stemming door het publiek kunnen de kandidaten zich nomineren voor…. de Bossche kunstpaus die op de laatste dag, zondag 12 augustus 2007, uit de negen deelnemers wordt gekozen.     

De generale van donderdag 2 augustus 2007Hierboven, links presentator Theo Vebruggen met Jelle Amersfoort. Midden: Het duo Roel en Anna, ofwel Roel Dullaart en Anna Ågren. Rechts: nog eens presentator/ NOS-verslaggever en oud 'Gestrikt presentator' voor Omroep Brabant, Theo Verbruggen. 
De show, die om 23.15 uur eindigt als swingavond, bevat verder interviews, een column, theater, cabaret [Roel Dullaart en Anna Ågren], muziek van Berit Companjen en van het Boulevardkoor, dat samengesteld is uit studenten van de KoningsTheater Akademie. Theo Verbruggen leidt samen met muzikant/cabaretier Jelle Amelsfoort het publiek én de gasten door het programma.  

Links: Presentator Theo Verbruggen voelt zich in zijn element bij deze Late nightshow generale. Hier samen met Berit Companjen.
Rechts: studenten van de Konings Theater Akademie vormen een Boulevard Band.
- foto's © paul kriele, 2 augustus 2007.

In de generale van donderdagavond passeerden deze ingrediënten de revue, dat verliep nog wat onwennig, maar het klonk veelbelovend nieuw.
Bijna alle hiervoor vermelde artiesten hebben overdag ['s middags] ook een programma op de Boulevard, dat bijna steeds is afgestemd op de jeugd. 
Het concept van deze show komt van Anita Uitdehaag en de productie staat onder leiding van Vera Goossen. 
Na afloop van de generale werd e.e.a. nog eens doorgesproken met Vera Goossen [productie] en Anita Uitdehaag [regisseuse/conceptbedenkster].
- foto's © paul kriele, 2 augustus 2007.

© paul kriele, http://www.bastion-oranje.nl/Boulevard2007.htm [ pagina Boulevard]
-------------------------------------
Impressies Boulevardterrein den bosch, diverse data/ augustus 2007.
Woensdag 8 augustus 2007

Links: promotie voor Tonight Only. 
Rechts overzicht van woensdag 8 augustus 2007
-foto's © gerard monté, 8 augustus 2007.

Het Eurohotel huurde een pianist in die zich -in Boulevardsferen- in de Kerkstraat installeerde. 
-foto's © gerard monté, 8 augustus 2007.

Hierboven: gids Frits, altijd voor een grapje in, die dit keer voor de fotograaf poseerde. Midden: ook voor kinderen is de roltrap de Maypomaakt leuk. -foto's © gerard monté, 8 augustus 2007.
Dinsdag 7 augustus 2007

Schminken op de Parade, midden: View-o Rama en rechts Willemijn Smeets in haar voorstelling GRIP. - foto's © gerard monté 7 augustus 2007.

Activiteit op Leonardo da Vinciplein met schminken en hang-en zitjeugd als publiek. - foto's © paul kriele, 7 augustus 2007.

Zaterdag 4 augustus 2007.

Muziekmaatschappij Excelsior uit Gent. Midden: karaoke zingen voor kinderen in het Essent theater. -foto's © gerard monté, 4 augustus 2007.

Vrijdag 3 augustus 2007.

 Een rups op het Burg Loeffplein.. 
-foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Een echte bioscoop en filmmakerij staat gestationneerd op het Kerkplein.
- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Links: Act met brillen. Midden de infostand. Rechts: Guerilla store.. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

De retirade van Liek van Ravenstein. 
- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Links: Het zesde zintuig. Midden: Judith Bruijnzeels [Judha], van het Theaterinstituut in de St.Jospehstraat, die volgend jaar met een zigeunermusical op de Boulevard verschijnt..Rechts: Rechts: Objectomania. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 
Het Tosti-huis 

Links: Schoenen uit bij binnenkomst. Rechts: een klein aardigheidje. 
- foto's © gerard monté, 8 augustus 2007. 

Links: Alles op fluisterniveau. Midden: Vraag eens of papa ook binnen wil komen. Rechts:eten met animatie. - foto's © gerard monté, 8 augustus 2007. 
De stand en de dames van het Tosti-huis [links] op de roltrap van Mayomaakt. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Links de meisjes van het Tost-huis. Midden het interieur. Rechts Tilburg Cowboys die herinneringen ophalen en tentoontstellen. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007. 

Links: Ruud van der Beelen, producent van vele Bossche films en regisseur van de Boulevard Cinema. Midden en rechts: KoningsTheater Akademie met de voorstelling GRIP. 
 ------------------
Double A-side bij Artis  4 augustus 2007.
Double A-side is een samenwerking van SM's Artis en CBK.
Gedurende de Boulevard houdt Artis aan de Boschveldweg een expositie vanaf 4-8-2007], discussie [5-8-2007] van kunstenaars/muzikanten. De centrale vraag rijst in deze opzet: zijn deze personen een museale kunstenaar of een popster?  

-Op de performanceavond van 5 augustus 2007 treedt HK119/Heidi Kilpelainen in het CBK aan de Hekellaan op mmv Angie Reed, Cherry Mash/Tai Shani,Cantankerous/Caron Geary en PlanningTo Rock/Janine Rostron.
-Vanaf 4 augustus 2007 is er de expositie Double A-side Saloon van deelnemende kunstenaars in het CBK, als wel in Artis, alswel in het SM's met muziek te beluisteren via een fonotheek. 
zie ook www.artisdenbosch.nl of www.myspace.com/double a side
Double A-side in SM's opening den bosch, 4 augustus 2007.


Expositie in het SM's onder het motto 'Double A-side' . Midden: werk van Heidi Kilpeläinen met HK119 . - foto's © gerard monté, 4 augustus 2007. 

Links: werk van diverse kuntsnaars . Midden: Angie Reed. Rechts Bart Rutten in zijn openingswoord. - foto's © gerard monté, 4 augustus 2007. 
Links: de Humobisten Guyz La Riviere en Rufus Ketting met Humobiza een digital video. Midden: Martin C de Waal: I'mToo Sad To Tell You. Het publiek bij de opening. - foto's © gerard monté, 4 augustus 2007. 
Opening Double A-side in Artemis

Links: wethouder Rodney Weterings: '... dankzij deze expo met buitenlandse kunnstenaars krijgt de Boulevard een internationaal uitstraling.' 
Rechts:  Mieke van Schaijk van Artis gaf een toelichting op de organisatie van deze expositie Double A-side.
- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

Hierboven wethouder Rodney Weterings die een internationale uitstraling van de Boulevard signaleerde door deze tentoonstelling op 3 locaties omdat er internationaal bekende kunstenaars aan mee doen.
Double A-side in Artis den bosch, 4 augustus 2007.

Links: Midden: diverse kunstenaars. Op het wegenbord = industrieterrein . Apartheid = snelweg Gezellig.
Rechts: curator Ken Pratt brengt nog een paar infostickers aan. - foto's © gerard monté, 4 augustus 2007.

Links: Kijken en luisteren naar werk van Angie Reed. 
Rechts: overzicht. 
- foto's © gerard monté, 4 augustus 2007.
-------------------------
De performance van Heidi Kilpelaïnen in Artis

- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.
-----------------------------------
Double A-side: Discussiemiddag in Centrum Beeldende Kunst den bosch, 5 augustus 2007.

In het Centrum voor Beeldende Kunst aan de Hekellaan vond op zondagmiddag 5 augustus 2007 een discussie plaats olv curator Kan Ken Pratt. De deelnemende kunstenaars waren: Heidi Kilpeläinen, Martien C de Waal, Angie Reed en de popmuzikant Tai Shani.
Het zijn allemaal dubbeltalenten, zowel beeldend kunstenaar als popmuzikant. 
's Avonds zouden zij een performance geven. Zij vertelden over hun ervaringen op het podium. Peke Hofman, directeur van het CBK, heette iedereen welkom.Het CBK aan de Hekellaan/hoek Nachtegaalslaantje. Midden en rechts: overzicht van diverse kunstenaars. - foto's © gerard monté 5 augustus 2007.

Panel met Ken Pratt, Heidi Kilpeläinen, Martien C de Waal, Angie Reed, Tai Shanire en Peke Hofman.
 - foto's © gerard monté 5 augustus 2007.

------------------------------------
Double A-side bij CBK   den bosch, 5 augustus 2007.
In het CBK keek een schare Boulevardenthousiasten naar enkele performances: die zich kenmerkten door felle popmuziek opvallende (ver-)kleding op het podium en beamerprojectie over het optreden , zodat fotograferen erg lastig was. 
Martien C. de Waal zei 's middags nog niet op te willen treden maar omdat enkele van de kunstenaars nog in een restaurent op hun eten moesten wachten, heeft hij toch opgetreden, mmv Tai Shani en Rufus Ketting. 

De performance van Heidi Kilpeläinen. - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

Vlnr.:Publiek, optreden Tai Shani . - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

Links performance van Martien de Waal, met medewerking van Tai Shani [l] en Rufus Ketting [r] . Midden en rechts: Angie Reed. - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

Performance 'Cantankerous', zij speelde ooit bij Boy George.

- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

Hierboven: Performance Planning to Rock. - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

De performance van Heidi Kilpeläinen. - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.
--------------
Artemis Predikheerenpoort voorstelling Uptijd 11 augustus 2007
Op het binnenplein van Artemis (ook van productiehuis Brabant Josephstraat) is een pizzeria ingericht waar men voor of na de voorstelling - eventueel ook zonder de voorstelling te bezoeken - pizza kan eten en iets drinken, soms is er een kleine voorstelling bij
dit wil men volgend jaar weer organiseren. En.. soms is er ook een dj die platen draait*

Pizza eten in theater Artemis bij geluiden van dj. 
Links de hoofdingang van theater Artemis in de Predikherenpoort.
 - foto's © gerard monté  8 augustus 2007.

-------------
November Music met 4 producties 31 juli 2007.
Met één premiere en drie reprise vershcijnt Novmeber Music op de Boulevard 20007. Joost van Goor met Monochromes [ 2 vleugels en de beiaard van de St.Jan], Merijn Bisschops met 'Simultaan Gevierendeeld' wereldpremiere], publiek rond vier cellen waar in elke cel een performer die dwangmatige rituelen demonstreert.
Dan nog Dick Verdult met 'De Dahlia;'s van Hyeronimus muziekperformance [Columbiaanse dans ]rond de zwarte magie en Jeroen Bosch en tot slot de znageres Dorona Alberti en saxofonist Edward Capel en de 'computermusicus' Tom Verbruggen met 'Lobstar'. Dat is een samengaan van pop, laptopelektronika en improvisatie.
---------------------------

Openingsimpressie vrijdagmiddag  den bosch, 4 augustus 2007.
In aanwezigheid van staatssecretaris Van Geel [Milieu] burgemeester Rombouts en wethouder Rodney Weterings[Cultuur] en de voorzitter van de Boulevard Hans Dona en echtgenote Hedwig, voltrok zich vrijdgagnamiddag de opening van de Boulevard editie 2007.
De Parade blijkt deze keer tot een gezellig en bezoekersvriendelijk plein te zijn ingericht, dat 's avonds door zijn verlichting erg sfeervol aandoet en opnieuw tot een echte ontmoetingsplaats is gecreëerd. 
Voor nieuws over de opening zie hieronder.

Hierboven links de dansgroep [allemaal zich stil houdende meiden] van [Helma] LaMelis arriveert. Midden: directeur Geert Overdam in zijn toespraak, kort na een hartoperatie en dan nog op zijn verjaardag en daarom stond er champagne klaar. Rechts: Henk Scholten directeur Theaterprodukties Nederland.- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

De genodigende: vlnr wethouder Rodney Weterings, Staatssecretaris Pieter van Geel, die zich op een toespraak had voorbereid, maar door de haast en tijdgebrek geen ruimte kreeg in het openingsproegramma. Maar speciaal voor Bastion Oranje aangaf dat deze zomerfestivals wel degelijk op kunst gericht zijn. Daarom dient de theateropleidnjg van aankomend jong talent financieel gewaardeerd te worden. [zie hieronder voor toespraak] En vedrvolgens op de eerste rij: het echtpaar Hedwig en Hans Dona en in zomers tenue gekleed, de sportieve burgemeester Ton Rombouts. 
Middelste en rechter foto de dansgroep van Helma Melis met 'Skippy paterny'. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

Skippy Paterny: De danseressen waren uitgerust met bokshandschoenen in de kleuren rood blauw en geel. Daarmee wilde Helma Melis het beeld versterken van deze openingsact die zuiver door zijn synchrone opzet bedoeld was als een typische performance die past bij een dergelijk [bijvoorbeeld Olympisch] evenement. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

Hierboven het moment waarop Van Geel de balonnen in ontvangst neemt en begeleid wordt naar het plein om ze daar los te laten. Naast hem Geert Overdam, directeur festival de Boulevard. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

Hierboven: de rode ballonnen - rood als teken van kracht- verdwijnen uit de horizon. Midden: vlnr Hans Dona, Staatssecretaris Wim van Geel en burgemeester Rombouts. Rechts: Rombouts in gesprek met Helma Melis van de dansgroep LaMelis. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

Links: De componist/muziekman van de theateproduktie LaMelis, Joost van Dijk. Rechts: Neeb, lid Gedeputeerde Staten van de provincie.
 - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.
--------------------

Toespraken bij opening Boulevard: meer rijkssteun verwacht 3 augustus 2007 .
 
Het festival Boulevard is met ballonnen, opgelaten door staatssecretaris Van Geel, vanavond rond half zes geopend. Daarvoor trad het gezelschap LaMelis op van Helma Melis. In de dansact Skippy Paterny met circa 25 danseressen moest met name de synchrone opzet tot uiting komen, aldus Helma Melis. ‘Die rood, blauw en geel gekleurde bokshandschoenen bedoelde ik als versterking van dat beeld dat nu eenmaal bij dergelijke openingen hoort.’Maar Staatssecretaris Pieter van Geel zou nog een toespraak houden, maar daar was geen tijd meer voor. Van Geel vatte het laconiek op. Verder zat alles mee: het publiek dat in grote getale was komen opdagen en het weer dat zich van zijn goede kant liet zien.Maar het aspect vakanties vindt burgemeester Rombouts nog een factor die het festival minder zou kunnen laten uitkomen dan het verdient. Rombouts stelde in dit verband ook, dat de pers en het bedrijfsleven door vakanties niet present kunnen zijn. Bedrijven willen vaak graag hun relaties uitnodigen op de Boulevard om hen daar te kunnen fêteren.
 
Zowel Van Geel [CDA] als burgemeester Rombouts lijken zich in te zetten om de zomerfestivals die hun bijdrage leveren aan het landelijk cultuurbeleid, een erkenning/plaats te geven in de komende cultuurnota [Tweede Kamer, 6 september 2007]. Daarover is binnen het Bossche College de voorbije weken al een lobby opgezet om de fracties op één lijn te krijgen, aldus Rombouts voor Bastion Oranje. Met dat standpunt haken zij aan op de toespraak van de directeur Theaterproducties Nederland Henk Scholten, die aangaf dat de zomerfestivals steeds meer het culturele beleid gaan bepalen. Scholten gaf ook nog aan, dat minister Plasterk in dat standpunt meegaat en voor de zomerfestivals een eigen subsidiefaciliteit wil gaan opzetten.
Daarnaast pleitte Scholten ook nog voor het opleiden van nieuw/jong [theater] talent.
 
© paul kriele, http://www.bastion-oranje.nl/Boulevard2007.htm [fotoreportage volgt later]
--------------------------------------
b-ART met Going Public op Burg. Loeffplein, Bastion Oranje en Bastion St. Antonie  den bosch, 3 augustus 2007 .

Door de kunstenaarsgroep b-ART zijn op diverse plekken installaties opgezet, waar een kunstenaar zijn/haar idee kan uitvoeren.

De roltrap die stalt op de Boulkevard maar als een soort tuk tuk door de stad trekt. Marjolein - artiestennaam Mayomaakt - uit Eindhoven ontwierp deze Roltrap die als bouwpakket uit elkaar gehaald kan worden. De bezoekers kunnen de roltrap ergens naar toe rollen en en er op gaan zitten of staan om naar iets te kijken. Van toeschouwer worden ze zo voor anderen ook een acteur op het podium. 

De douwers en inzittenden van de roltrap van Mayomaakt houden even pauze in de Casinotuin bij de opening van 'Diner at the Boulevard.
- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.
*Hierboven de roltrap wordt in elkaar gezet m.m.v. assistent Latu. De wielen staan schuin mbv steunwielen en hebben een dunne rubberband om het rollen soepel te laten verlopen. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.
------------------------------------------
b-ART: Viervleugelpaviloen aan Limietlaan/ hoek Van Veldekekade op Bastion Antonie.De muziektent van Simeon ten Holt op Bastion St.Antonie. - foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.De opbouw van het viervleugelpaviljoen op Bastion Antonie aan de Hekellaan door takelbedrijf Van Riel. De tent naar ontwerp van Dré Wapenaar is speciaal bedoeld voor de meditatieve muziek van de Cultcomponist Simeon ten Holt. - foto's © paul kriele, 1 augustus 2007.
Opening b-ART den bosch, 1 augustus 2007.
'Diner at Boulevard' van Lobke Meekes. Dit paviljoen gaat zondag 5 augustus 2007 met enig ceremonieel officieel open. Na de opening volgt een rondleiding langs de diverse objecten van b-ART.
De kunstenaars die zich tijdens de Boulevard presenteren zijn: Gwendolyn Lootens, Matthijs Bosman, Tomas Adolfs, Ronald Nijhof, Mara Berkhout, Trees Schepman, Lonneke Gordijn, Maarten Beckers, Joyce de Groot en Sander van Heerde.

Meubilairop het terras van 'Diner at Boulevard' en rechts de opening.
- foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

*Vlnr.: Bezoekers bij de opening, het interieur en een kleine bewonderaar.  - foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.Op bijgaande foto's is kunstenares Lobke Meekes bezig met het afwerken van de buitenkant van dit tijdelijk restaurant in de Casinotuin, dat de naam 'Diner at Boulevard' heeft gekregen. Ze kreeg daarbij hulp van Jan Kruizenga. - foto's © gerard monté, 31 juli 2007.
Aanmelden voor 'een dineetje' kon al via internet , dan kregen de bezoekers vast een bouwpakket van afvalverpakkingsmateriaal om vork, mes en lepel etc. te maken. Wie zich ter plaatse aan aanmeldt krijgt dan het bouwpakket. Medewerker Jan Kruizinga hegt de laatste hand aan de opbouw  . Op de rechter foto nu kan de inrichting beginnen... - foto's © gerard monté, 31 juli 2007.

'Diner at Boulevard' is een exclusief restaurant dat twee keer per avond een maaltijd voor 4 personen 17.30 en 19.30 uur serveert.
Lobke kookt zelf. en sercveert de maaltijd op tafels en stoelen die van afvalverpakkingsmateriaal zijn gemaakt. De buitenkant is opgebouwd uit lege drankpakken, die het laatste half jaar voor Lobke zijn bijeengespaard. Daar hebben ongeveer 20 gezinnen van vrienden en familie aan meegewerkt.
Performance van MamabART -
Ook in de Casino tuin gezien: MamabART.. 
 -foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.


----------------------------
Het Gerucht bij station  den bosch, 31 juli 2007De opbouw van het theatertje van de groep 'Het Toneelhuis' uit Antwerpen voor het station. - foto's © paul kriele, 31 augustus 2007.
Het Toneelhuis zie www.toneelhuis.be brengt  van 4 t/m 10 augustus dagelijks op een doorgaande plek [stationsplein ] de voorstelling 'Gerucht'. De regie is van de Antwerpse Lotte van den Berg en de tekst van haar en Abke Haring. 
Het publiek zit in een klein theater tegen een gesloten wand en kijkt uit op een podium waarvan de achterwand een groot glazen venster is. Daarvoor staan de acteurs. Het decor voor het publiek is niet alleen het podium, maar ook, dankzij die glazen achterwand, het 'doorgaande stadsleven'. De acteurs, zo verklaart de tekst bij 'Gerucht', begeven zich in een levendige stad en zoeken de beschutting van een. Als het geluid van de stad weer stilvalt lijkt je te kijken door de dingen heen, alsof je ziet hoe je waarneemt..'.   
Opbouw theater voor 'Gerucht' op 31 juli 2007:--------------------------------
Goining Public van b-ART meer over b-ART: www.bartophetweb.nl
Bastion Oranje den bosch, 29 juli 2007
In 'Copy Paste Paviljoen' op Bastion Oranje realiseert b-ART de locatie voor een kunstwerk van Jonas Vorwerk. 

 -foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

**- foto's © gerard monté, 29 juli 2007.


Sander van Heerde & Thijs Ebbe Fokkens zijn de mannen achter dit object. Deze locatie is bedoeld voor een kunstwerk van Jonas Vorwerk.
- foto's © gerard monté, 29 juli 2007.

b-ART in het Bossche Broek 28 juli 2007.
De kunstuiting van b-ART in Het Bossche Broek heet : Peoples Paper Pavillion, de opbouw ervan is in de week van 23-28 juli 2007 begonnen. De ontwerpers zijn Rob Bothof en Michiel Ritzen. Het houten kunstwerk hieronder 'Paviljoen De Ark' is van Maarten Beckers met werk van Cindy Moorman 


Het kunstwerk in de polder, op de foto rechts Cindy Moorman. foto's © gerard monté, 5 augustus 2007.

De houten keet, ook van b-ART, dit object is een ontwerp van Maarten Beckers.
- foto's © gerard monté, 28 juli 2007.

Het kunstwerk is van Maarten Beckers.
Peoples Paper Paviljoen 

De gedichtenmaker zit achter zijn bureau Intussen komt een gast binnen om een gedicht te plukken, voor te lezen en mee te laten deinen met de wind..
 - foto's © gerard monté, 28 juli 2007.

*

Daar gaat het papiertje om weer te worden gerecycled... 
 - foto's © gerard monté, 5 augustus i 2007.

In de binnenkant van het uit papier balen opgebouwd paviljoen hangt een wervelstorm van gedichten. Daar kunnen de bezoekers een gedicht pakken, lezen en weer loslaten in de wervelstorm die de gedichten rond laat waaien in de binnenkant van deze papieren toren. De toren bestaat uit gerecyclet papier dat door mensen was gebruikt, zoals ook deze gedichten weer gebruikt kunnen worden door een volgende bezoeker. - foto's © gerard monté, 28 juli 2007.


Het opbouwen van de locatie Peoples Paper Pavillion, waar bezoekers gedichten kunnen plukken, lezen en met de wind weer laten wegwaaien. - foto's © gerard monté, 28 juli 2007.

De toren was aanvankelijk gedacht op Bastion Oranje, maar daar had onder meer de brandweer bezwaar tegen.  
Kort voor de opening van de Boulevard rezen er bezwaren van de Blb [Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad tegen de papierbalen. Zie hieronder.
Burg. Loeffplein 

Op het Burg Loeffplein is het Paal paviljoen opgebouwd van Plumbum. Daarin en van daaruit gaat de Bossche kunstenaar Warren van Hoof zijn idee Panel Control uitvoeren mbv een videoprojectie en camera's.

Links de cameradragers, die opdrachten krijgen vanuit de studio [midden] op het Burg. Loeffplein . Hierbone rechts en onder de uitvoering: publiek ontwijkt hen en anderen wordt gevraagd te lachen in de camera.. - foto's © gerard monté 7 augustus 2007.

- foto's © gerard monté 7 augustus 2007.

*

Vanuit dit kunstwerk 'Paal paviljoen' van Plumbum kunnen bezoekers een uitgezonden cameraman instgructies geven. De idee van dit Panel Control komt van Warren van Hoof.

- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

*Waren van Hoof met zijn Panel Control 

Het interieur van het Paal Paviljoen. 
- foto's © gerard monté, 3 augustus 2007.

-----------------------
Paviljoen Rachels Tosti Huis den bosch, 2 augustus 2007.
Onder deze titel opereert de groep van Rachel Zweije. Zij.. en dat zijn nogal wat artistieke meiden] brengen elke avond een voorstelling waarbij Rachel aangeeft dat '...het een warm bad is van zintuigen.'  

Vooraan op het plein, dat wil zeggen, op de hoek Parade Peperstraat was het donderdagavond 2 augustus 2007 ook hier een generale.
- foto's © paul kriele, 2 augustus 2007.
-------------------
Gezeik rond bezwaren tegen Boulevardkunst , 3 augustus 2007.

Over smaak valt niet te twisten. Dat is in het kort de reactie op de bezwaren van de Blb tegen de kunst die hier en daar ihkv het Boulevardfestival opduiken. Ook wethouder Geert Snijders die alsnog een vergunning verstrekte [door een toren van papierbalen in het Bossche Broek te gedogen] laat zich in gelijksoortige termen uit. 
De Bewoners belangen vereniging Binnenstad Blb, met als woordvoerder Henk Schmitz [geciteerd door het Brabants Dagblad] vindt, zoals tussen de regels te lezen valt de papier balen aan het begin van Het Bossche Broek niet mooi. Echter dat is geen criterium om kunst af te wijzen. Omdat er geen vergunning was aangevraagd, maakt de Blb bezwaar. Indertijd stond een hooimijt in de polder en zullen er wel meer onbegrijpelijke kunstuitingen in het stadsbeeld verschijnen.
In een landje met een poldermodel steekt dit proces vreemd af bij de – nagenoeg algemene - acceptatie van dit festival. De bezwaarmakers worden in de 1e editie van de Boulevardkrant, die vrijdag 3 augustus 2007 verscheen, én met een ingezonden brief in het BD letterlijk in de zeik gezet: onder het motto: De Pleiners & de zijkers. 


De eerste kunstwerken rond de Boulevard komen in het landschap rond de stad zichtbaar.
- foto © paul kriele, 27 juli 2007.

Festival Boulevard wacht op zon en geld den bosch, 28 juni 2007.  [hieronder impressie]
Het theaterfestival de Boulevard, dat van 3 t/m 12 augustus 2007 op de Parade en op tal van locaties met 500 speelmomenten te zien is, draait nog steeds met te weinig menskracht en te weinig geld. ' Maar,' aldus nog steeds Geert Overdam, net hersteld van een hartoperatie, ' ik ben erg blij met de extra ton die de gemeente Den Bosch en daarop inhakend ook de Provincie aan het festival schenkt. De directie hoopt dat nu ook anderen [bedrijven] over de brug komen.
Festivaldirecteur Overdam vindt dat minister Plasterk breder moet denken dan alleen het Oeral-festival dat deze minister uitriep tot meest vernieuwend. ‘Maar dat geldt voor de Bossche Boulevard minstens zo sterk,’ aldus Overdam die overigens zelf geen ‘herinnering’ bij zich had, evenals de bestuursleden Hans Dona en Jan van Velthoven. 
'De Bossche Boulevard,' aldus Overdam, die pleitte voor anderhalf miljoen Rijkssubsidie, 'behoort tot de culturele infrastructuur van de stad en dan nog met minder geld en minder mensen. Daarom hoort dit festival bij het ministerie van Plasterk thuis.'
Overdam, toonde zich in zijn soms emotioneel dankwoord, erg in zijn sas met al die mensen die hem tijdens zijn ziekte waarnamen en de organisatie toch draaiende hielden.

De officiële programmapresentatie in het Bestuurscentrum werd geopend met de Tilburg CowBoys die met een gele bakfiets persoonlijke herinneringen gaan ophalen bij Bosschenaren. Die kleinoden gaan straks op de Parade -dagelijks- dienen als ruilobject en zijn allen vergezeld van een verhaal.
Wethouder Rodney Weterings, voor wie de Boulevard een ‘parel is aan de Bossche cultuurkroon', was de eerste die een herinnering [‘Den Bosch bruist’, een dvd van het Koningstheater] inleverde. Weterings gaat in 2008 in de gemeenteraad pleiten voor een jaarlijkse –structurele - subsidie van125.000 euro.
Ook de jeugd krijgt een steeds groter aandeel in de programmering van het festival met theater [Kunstbende], films en bijv. een draaimolen op de Kinderboulevard.
Radio 1 en NOS verslaggever, de in Den Bosch woonachtige Theo Verbruggen, de presentator van deze middag, brengt elke avond [22.15 uur] in het Essenttheater op de Parade een Late Night show omet aansluitend een dance party


Tilburg Cowboys

Links: de fietskar, die nog volgeladen gaat worden met herinneringen. Dat gaan de Tilburg Cow Boys doen als kunstproject. 'Herinneringen Netwerk Den Bosch 2007' Bij elke herinnering hoort een verhaal dat verteld gaat worden, straks - dagelijks - tijdens de Boulevard op de Parade. Daar kunnen ook elke dag uw herinneringen geruild worden.
Midden: na het interview met de wethouder die zich een Boulevard-tijger noemde en 125.000 euro subsidie -structureel -toezegde, overhandigde hij zijn herinnering, een dvd van het liedje uit het programma van het Koningstheater 'Den Bosch bruist', maar eigenlijk was het een ander liedje..'....over 't muurtje..'. 
Rechts: festivaldirecteur Geert Overdam, die na een hartoperatie door enige maanden uitval dank zegde aan al degenen die hem toen hebben waargenomen bij de organisatie van het festival. 'Het werk ging gewoon door,' aldus een bescheiden Overdam. Vol trots vertelde hij over het brede programma [500 speelmomenten en 28 premiëres] dat in een mooi programmaboekje staat samengevat..Links: Weterings heeft als Bosschenaar al 17 keer de Boulevard meegemaakt en voor hem is het een parel aan de Bossche cultuurkroon.. waar hij op verliefd werd. Omdat de wethouder erg van kleinkunst/cabaret houdt, ziet hij dit festival als de broedplaats van de kleinkunst. In de toekosmt gaat hij zich inzetten om nog meer kwaliteit in dit festival te krijgen.  
Midden: de zaal van het Bestuurscenturm waar de presentatie plaats vond.
Rechts: Vol trots werd door festivaldirecteur Geert Overdam het programmaboekje [samengesteld door hoofdsponsor Brabants Dagblad] aan de wethouder, die snel naar een collegebespreking moest, overhandigd. - foto's © gerard monté, 28 juni 2007.

Links: Marc Vlemmix, de artisitiek leider van Station Zuid. Midden de twee bestuursleden van de Bopulevard Hans Dona en Jan van Velthoven. Bert Pauli heeft zich als nieuwe wethouder teruggetrokken als voorzitter.  
- foto's © gerard monté, 28 juni 2007.

De inname van herinneringen, gelardeerd door rake opmerkingen van Theo Verbruggen van enkele kleinoden: een boekensteun, een klinkendspel en een baksteen. - foto's © gerard monté, 28 juni 2007.

Hierboven: een medewerker van de Boulevard reikt aan de Tilburg Cow Boys van het Kunstproject 'Herinneringen Netwerk Den Bosch 2007' het affiche uit. Midden de fietskar beladen met koffers waar de herinneringen in gaan.. Rechts: registratie van de herinneringen en de verhalen die erbij horen. - foto's © gerard monté, 28 juni 2007.

Theo Vebruggen interviewt Marcel van Brakel van Multimediagezelschap Polymorf Pervers. Naast hem Hansje van Welbergen. 
 - foto's © gerard monté, 28 juni 2007.
 
Hansje van Welbergen van Zingmond zong aan het slot van de presentatie een indringend lied in hoge en lage tonaties. Het scheen uit een bunker voort te komen. Het was een deel van de productie op zoek naar het kwaad waarin stemmen uit heden en verleden samengaan. De theaterproductie is van Marcel van Brakel van multi mediagezelschap Polymorf Pervers dat samenwerkt met Muzieklab Brabant. 
----------------------------------
Seven by 2 door Station Zuid 

Danshuis Station Zuid brengt de openingsvoorstelling van de Boulevard en tevens de premiere van Seven by 2. Die voorstelling komt zomer 2007 op drie plaatsen, te weten in Vlissingen, Heerlen en Den Bosch. Daar vindt in de open lucht dit theaterspektakel plaats.  
Fort Rammekens in Vlissingen is een uitgelezen locatie. Dat historisch fort biedt binnen de ommuurde vesting een ingetogen podium waar de acts prima tot hun recht komen. Bovendien liggen daarbij ook de kazematten die uiteraard uniek zijn, zeker voor dergelijke dansacts . 
In Heerlen treden de dansers van hét Danshuis van Het Zuiden op in een boomgaard, maar daar moet een boom worden gekapt en dat vergt een vergunning en die komt pas volgende week af, aldus de artistiek leider Marc Vlemmix, die met een presentatie de gasten alvast een voorproefje deed beleven van deze spannende ontdekkingsreis. Daarin acteren zeven dansers de 7 zonden en de 7 deugden zonder precies te laten zien wat die zonden en deugden zijn aldus de choreograaf André Gingras in een videopresentatie. Deze energieke dansers treden soms in - twee tegenover elkaar liggende- podia op.  
In Den Bosch is het binnenplein en het dak van de parkeergarage van het Paleis van Justitie de locatie. Ook daarvoor moet nog -vanwege de belasting door het podium, een vergunnig worden aangevraagd.


Terug naar boven