Boulevard zomer 2006 kondigt zich aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2006 Tussen 4 en 13 augustus 2006 voltrekken zich op de Parade en op vele - soms verrassende -locaties in totaal 500 voorstellingen en/of concerten waarvan 23 premières. [Meer] Terug voor het publiek zijn de gratis voorstellingen die zich met name op de Parade in een open luchttheater gaan afspelen. waar zich vele nieuwe namen van artiesten zullen presenteren onder wie met name Vlaamse theatermakers/acteurs.


De Maria vespers van Monteverdi door barok-en zigeunermuzikanten van het 'les Ballet C. de la B.'uit België,
de première van Sensazione een theatrale kermis zo noemt het persbericht van de Boulevard deze voorstelling,
Broeders een voorstelling in een grote doos die de afhankelijkheid van de verpleger en de mens centraal stelt. |
De locatie, waar deze voorstellingen plaatsvinden, evenals die van de Compagnie Dakar met 'Bestaansaarde' die gaat over de breuk in de privacy en de gevolgen van een inbraak bij een bewoonster die door een binnendringer overmand wordt, volgen later.

Brabants sfeertje
In de programmering speelt het werk van in Brabant gevestigde kunstinstellingen en gezelschappen een grote rol: The Lunatics, Productiehuis Brabant, Theatergroep Drieons, De Wetten van Kepler, Tuig, Station Zuid, Theater Artemis, Björn Sluiter, Judka, November Music, Muzieklab Brabant, het Internationaal Vocalisten Concours en vele anderen.
 
Boulevard swingt
Op muzikaal gebied heeft Boulevard 2006 van alles te bieden. Zo gaan Renee van Bavel en Lonneke Kruisbergen het muzikale avontuur aan, ze maken beide een nieuwe muziekproductie. Kees Wieringa schrijft een compositie voor een bonte stoet fanfarekorpsen en Jan Rot maakt er een Brabants gezellige avond van. Ook multitalent en winnares van de Zilveren Harp Stevie Ann, brengt een aantal nummers ten gehore.