Walpoort 3 [voorheen Henderson] krijgt nieuwe bestemming

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2014 Walpoort 3, de voormalige bloemisterij [wat daar van over is...] van Willem Henderson in de Uilenburg, is met de ondertekening van de overeenkomst verkocht. De opzet van de kopers, Kris Borstel en Tjerk de Laat, is een combinatie van  wonen, werken en gastvrijheid, ofwel  Bed en breakfast. Zodra het nieuwbouwplan is uitgewerkt, start de procedure voor de omgevingsvergunning.

Walpoort 3 krijgt een nieuwe bestemming: voor wonen, ontmoeten,  zorg en gastvrijheid.

foto © paul kriele, 28 maart  2013.

Wethouder Geert Snijders is verheugd: "Het gaat om de invulling van een prominente plek Ik ben blij dat de vernieuwende werkwijze in de selectie, geleid heeft tot de keuze voor dit bijzondere plan."
Bijzondere verkoopprocedure
Walpoort 3, een voormalige bloemkwekerij, werd eind jaren 70 door de gemeente gekocht voor het rehabilitatieproces van de Uilenburg. De voormalige bedrijfswoning die 250 m² meet, is het laatste deel wat nog resteert van de kwekerij.
De selectie vond plaats op basis van de visie op de invulling van de locatie.
Via een inschrijving en een selectie wilde de gemeente het beste initiatief uit de markt halen. Met een puntensysteem werden de plannen en bedragen beoordeeld.
Wonen, werken en gastvrijheid
Kris Borstel en Tjerk de Laat, die al langer op zoek waren naar een locatie om wonen, werken en gastvrijheid te combineren, gaan dat doen in een woning annex ambachtelijk atelier. Een werklokaal, dat ruimte biedt als atelier, wordt gecombineerd met een denklokaal, waar brainstormen en netwerken wordt gestimuleerd. Lokale, creatieve ondernemers kunnen hier samenkomen en samenwerken. Daarbij gaan we met één van de ouders samenwonen. Zo kunnen we er voor elkaar zijn:  mantelzorg om de hoek. Een bed en breakfast maakt ons plan compleet."