Vervolg bouw Walpoort 3: grondwerk en bouw kelder

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2015 | Gewijzigd op: 07-10-2015
De situatie van Walpoort 3  begin oktober 2015.
De locatie Hofje van Keulen,
zoals het terrein oorspronkelijk heette.
 
-Foto boven: Het pand van voorheen Henderson links achter.
- Foto rechts de werkzaamheden door grondbedrijf Barten op de plek waar de kelder in oktober werd ingedaald
.

foto's © paul kriele, 17 juni [r.] .en 7 oktober 2015

Het oprichten van de toekomstige kelder 11 september 2015.


.
 
Links de kelderwanden wordneoegzet. 
Sraks wordt daat het beton in gestort
.

foto © paul kriele, 11 september 2015

Betonstorten in diepe kelder
Maandag 5 oktober 2015 werd de kelder die meer lijkt op een bunker, afgedaald. 
Hierna werd de vloer met beton afgedekt.

Twee betonmortelwagens kwamen om het beton op de vloer van de kelder te storten. De ene wagen rechts pompte het over in de linkerwag die het beton verder spoot.
foto's © paul kriele 7 oktober 2015.

Bericht Grondwerk op perceel Walpoort 3 dd.
Aannemers-en bouwbedrijf Barten is bezig met grondwerk voorafgaand aan de herbouw van Walpoort 3. In april 2014 werd het koopcontract getekend tussen de gemeente en de nieuwe eigenaren van Walpoort 3, Kris Borstel en Tjerk de Laat. De partners willen er,  zoals het stond vastgelegd  een combinatie realiseren van wonen, werken en gastvrijheid, ofwel Bed en Breakfast.  
Walpoort 3 is de voormalige bloemisterij van Willem Henderson. Daar voert Barten momenteel grondwerkzaamheden uit, zoals de sloop van oude funderingen. Hierna begint een archeologisch onderzoek en dan pas kan de herbouw aanvangen.
Bouwbedrijf Bodavi gaat dit project realiseren.

*zie ook bericht   dd. Walpoort 3 voorheen Henderson krijgt nieuwe bestemming dd.23 april 2014.De huidige situatie van Walpoort 3.

foto © paul kriele, 18 maart 2015.
Links: De zijgevel van Henderson. De pandjes aan de rechterkant werden al veel eerder  gesloopt.

Wonen, werken en gastvrijheid
Kris Borstel en Tjerk de Laat, die al langer op zoek waren naar een locatie om wonen, werken en gastvrijheid te combineren, gaan dat doen in een woning annex ambachtelijk atelier. Een werklokaal, dat ruimte biedt als atelier, wordt gecombineerd met een denklokaal, waar brainstormen en netwerken wordt gestimuleerd. Lokale, creatieve ondernemers kunnen hier samenkomen en samenwerken. Daarbij gaan we met één van de ouders samenwonen. Zo kunnen we er voor elkaar zijn: mantelzorg om de hoek. Een Bed en Breakfast maakt het plan compleet, aldus de nieuwe eigenaren.

Bouwbedrijf Barten is momenteel [medio juni 2015] bezig met grondwerkzaamheden. Hierna begint nog een archeologisch onderzoek . foto's © paul kriele, 17 juni 2015.

Bijzondere verkoopprocedure
Walpoort 3, een voormalige bloemkwekerij, werd eind jaren 70 door de gemeente gekocht voor het rehabilitatieproces van de Uilenburg. De voormalige bedrijfswoning die 250 m² meet, is het laatste deel wat nog resteert van de kwekerij.
De selectie vond plaats op basis van de visie op de invulling van de locatie. 
Via een inschrijving en een selectie wilde de gemeente het beste initiatief uit de markt halen. Met een puntensysteem werden de plannen en bedragen beoordeeld.

Terug naar boven