Wethouder en bisschop heropenen Uylenhof Hotel &Haarverzorging

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2020 | Gewijzigd op: 12-05-2020


Maandagmorgen 11 mei 2020 hebben bisschop Gerard de Korte en wethouder Jan Hoskam, elk uitgerust met een schaar, Uylenhof Hotel en Haarverzorging op Uilenburg [nr. 24] heropend. Dat past in de reeks van openingen doordat de maatregelen rond de corona epidemie wat zijn verzacht en de ene na de andere ondernemer, onder wie ook kapper Mari van de Ven op Kerkstraat [75] in de nacht van zondag op maandag [om 00.01 uur] zijn zaak heropende.

Mari [*Nistelrode, 5-8-1959] nam in 2018 de haarsalon van Peetoom op Kerkstraat 75 over en noemde zijn zaak voortaan ‘ Mari van de Ven haar en make-up adviseur'. Dus noch een Amsterdammer,noch geboren in Den Bosch, aldus het BD [op 60502020], die zich door Mari om de tuin liet leiden....
 

....
-Hierboven: Bisschop Gerard de Korte opende met wethouder Jan Hoskam
Uylenhof Hotel & Haarverzorging op Uilenburg 24. Dat gebeurde
met een schaar. Daar ging wel eerst een gebedje aan vooraf.
Speciaal bedoeld voor de creatieve ondernemer kappertje Theo Persoons. 

-Hieronder: Daarna feliciteerden de hoofdpersonen van
deze ceremonie elkaar op een typisch  Oosterse wijze.


foto's © henk van esch, 11 mei 2020.
......

Onder de oude naam  ’t Kappertje opeerde in de Postelstraat [toen] 34 het zakenechtpaar Theo en Nanette Persoons-van Rosmalen. Maar als Uylenhof  is hun zaak op het nieuwe adres Uilenburg nr. 24 vanaf najaar 2016 verder gegaan met een geheel nieuw, modern en redelijk luxe hotel Uylenhof annex haarverzorgingssalon.
Door versoepeling ging de zaak maandag 11 mei 2020 weer open. Na een kort gebedje heropende bisschop Gerard de Korte samen met wethouder Jan Hoskam, ieder met een schaar, het rood-wit-blauwe lint. In dat gebedje herinnerde de bisschop aan de [eenzame] ouderen, de zieken en de rouwenden voor wie het gebed bestemd was. Juist op deze locatie sprak De Korte over de ondernemers, die grote [financiële] zorgen hebben. ‘Vandaag speciaal bidden we voor kappertje Theo, dat de mensen die hun haar willen fatsoeneren zich weer bij hem komen melden’.
Uitslag bijeenkomst Centrum Management Na die opening feliciteerden gastheer Theo , bisschop De Korte en wethouder Jan Hoskam , met een elleboog elkaar, namen koffie en toepasselijk gedecoreerd tompoesje en praatten over hoe de stad toch weer die levendigheid en aantrekkelijkheid kan terugwinnen. Daarover moest Hoskam weer snel naar het stadhuis om met het Centrum Management [o.a. horeca en winkeliers] om met elkaar in discussie te gaan en samen voor ondernemend Den Bosch naar oplossingen te zoeken en ideeën aan te dragen voor het voortzetten van hun zakelijke activiteiten. En om te onderzoeken wat de stad haar publiek deze zomer nog te bieden heeft.
Volgende week presenteert B&W de visie daarover.
 
........
Tja.., en wat doe je als je bij de kapper bent. Je laat je haar verzorgen. Burger
of bisschop. Maakt niet uit. Het liefst door de kapper Theo Persoons zelf.  

foto © henk van esch, 11 mei 2020.


Terug naar boven