Kort na bouw faillissement Molenstraat 13

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-04-2004 | Gewijzigd op: 17-01-2013
Opnieuw faillissement rond stadsvilla Molenstraat  bericht dd. 16 september ril 2004
Aannemer Van Steenbergen die bezig was met de bouw van een stadsvilla op Molenstraat 13 is failliet. De bouw van dit huis met twee etages, een hobbykamer en een zonneterras was nagenoeg –casco- afgerond. Na jaren van leegstand en kaalslag kon de bouw worden ingepast op de plek waar voorheen schildersbedrijf Lelijveld een werkplaats had. Ooit stonden er naast een steegje een paar piep kleine huisjes.
Bouwbedrijf Steenbergen was bezig met de realisatie van een bouwplan van de architecten N. Arens en J.van den Heuvel. Het perceel was al gekocht door E. Knip en M.van Rooy.
De curator heeft vrijdag 31 oktber 2004 de spullen van de aannemer laten weghalen.
Het is al de tweede keer dat dit onheil deze bouwplaats overkomt. Bij de vorige gelegenheid ging de aannemer ook al failliet en stierf bovendien de dag erop. 

Het dak  van Molenstraat 13 met uitzicht op de achterzijde van de Kruisstraatpanden.  
De timmerlui Angelo van Lokven en Alexander van Geene op de eerste verdieping van het pand dat uitkijkt, aan de zuidkant, over de Binnendieze en aan de oostkant op de huizen aan de Kruisstraat.
Op de de foto's [dinsdag 27 april 2004] ontbreekt de uitvoerder- Bas Verhoeven.
De bouwtekeningen die bestudeerd worden door Alexander van Geene.

foto's © paul kriele,  27 april 2004.

Bouw stadsvilla's in Uilenburg bericht dd. 27 april 2004
Na jaren leegstand en na jaren halve aanbouw [door faillissement] komt er nu eindelijk schot in de bouw van perceel Molenstraat 13.
Het laatste gat in de Molenbstraat dat eindelijk wordt ingevuld door bouwbedrijf Steenbergen iov Knip en Van Rooy.

Ook in de Molenstraat tegenover De Uijlenburgh is bouw hervat van de ‘stadsvilla’op de plek waar voorheen schildersbedrijf Lelijveld een werkplaats had. Ooit stonden er naast een steegje een paar piep kleine huisjes. Na een faillissement van de vorige bouwer is Bouwbedrijf Steenbergen een ontwerp aan het realiseren van de architecten N. Arens en J.van den Heuvel. Het pand van E.Knip en M.van Rooy telt twee verdiepingen en heeft ook een dakterras en hobbykamer.

Hoekje Binnendiezeop Molenstraat 13:  Al in 2003 werd dit perceel aangepakt.
Al een paar jaar ligt een tussenperceel in de Molenstraat braak. Het was ooit een werkplaats van schildersbedrijf Lelyveld uit de Kruisstraat. Er langs liep een inpandig steegje. Ooit stonden kort aan de Molenstraatrooilijn enkele woninkjes, aldus vertelde een oud- bewoner van de Uilenburg.
Een van de eerste aannemers die er bezig was, ging failliet en wederom bleef het stil op dit project. Onlangs is het werk weer opgepakt.
Gangetje waar woninkjes stonden op Molenstraat 13, voorheen eigendom van Lelyveld.
Het was de werkplaats van schildersbedrijf Lelyveld die uiteindelijk een woonbestemming krijgt.


foto © gerard monté, 29 april 2003.
 
Terug naar boven