Vismarkt: nieuwe koffie/broodjeszaak Suikerburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2011 | Gewijzigd op: 22-09-2011
Op de Vismarkt, in het Oostelijk deel van de Lepelstraat in de Uilenburg is vlak vóór Maritiem een nieuwe koffie- en broodjeszaak geopend. De naam is Suikerburg en daaronder staat als motto 'de Smaak van de stad', omdat er naast allerlei koffie's, ook Bossche lekkernijen worden verkocht zoals worstenbroodjes, Bossche bollen en Bossche koek. 

'Suikerburg',  zo heet de nieuwe koffie-en broodjeszaak op de Vismarkt in deUilenburg.  De naam verwijst naar de lekkernijen die de exploitanten Thessa Boers en Eva Berends er verkopen.

foto © paul kriele, 20 september 2011.

Suikerburg, die tijdens Maritiem top draaide, wordt  gerund door de jonge onderneemsters Thessa Boers en  Eva Berends, beiden 25 jaar en beiden afkomstig uit Vught, en beiden met een groot Bosch verleden, zowel qua scholing als 
door werk. De een heeft ervaring in Vughtse restaurants en de ander bij Spoon aan de overkant van de Lepelstraat.
Maar beiden liepen al lang met de gedachten aan een eigen Italiaanse koffiezaak. Die kans deed zich voor dankzij de buurman en eigenaar van de pandjes Zakaria van Sammy's en Pasta Expres.
Bij Suikerburg kan men - door de formule 'Koffie to go' - ook voor een snelle hap koffies, expresso's, tosti's of  een broodje
meenemen of gewoon op het terras nuttigen.
Zie ook www.suikerburg.nl [nog in onderhoud]