Bengels en IJs-en Zopiezaak en 59Design verhuizen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-12-2006 -Op de hoek Molenstraat/St. Jansstraat komt een ijs - en zopiezaak. Het pand had allerlei bestemmingen en was voordat Enoch Hartman er begin vorige eeuw een viszaak had, een gevangenis en is ook ooit kerk geweest. 
 -Jos Duister van ‘59 Design’ op Kruisstraat 22 [voorheen het Kabinet] verhuist naar de Molenstraat 27B in de Uilenburg. ‘Dat pand is groter en mijn eigendom geworden,’ zegt de 47-jarige Weertenaar, die nu in Boxtel woont. Zes jaar geleden stapte Jos van de gezondheidszorg over naar het zakenleven en dat bevalt hem in Den Bosch goed. Duister, die nieuwe en gebruikte meubels koopt en verkoopt, kocht het pand van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch.


Het interieur van de hoekwinkel waar fair tradeartiklen, cadeaus, emaille potten en pannen, koekoeksklokjes, sieraden en vruchtensappen [zopie] en Italiaans ijs verkocht wordt. Rechts de pui op de hoek Molenstraat/St.Jansstraat.

foto's © gerard monté , 17 maart 2007. 
 

Hoekpand Molenstarat/St.Jansstraat. Op de hoek is de eerste 'Domien van Gentsteen' ingemetseld.

foto's © gerard monté, 27 december 2006.

Op Kruisstraat 22 gaat zich Bengels kindermode vestigen. Die zat in een gehuurd pand op de hoek Minderbroedersstraat/Snellestraat.

De pui en het interieur van Molenstraat 27B, waar zich 59 Design heeft gevestigd.
Het pand was voorheen bij de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch in gebruik.
foto's © gerard monté, 24 december 2006.

Terug naar boven