Opnieuw faillissement rond stadsvilla in de Molenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2004 Aannemer Van Steenbergen die bezig was met de bouw van een stadsvilla op Molenstraat 13 is failliet.

De bouw van dit huis met twee etages, een hobbykamer en een zonneterras was nagenoeg –casco- afgerond. Na jaren van leegstand en kaalslag kon de bouw worden ingepast op de plek waar voorheen schildersbedrijf Lelijveld een werkplaats had. Ooit stonden er naast een steegje een paar piep kleine huisjes.

Bouwbedrijf Steenbergen was bezig met de realisatie van een bouwplan van de architecten N. Arens en J.van den Heuvel. Het perceel was al gekocht door E. Knip en M.van Rooy. Het is al de tweede keer dat dit onheil deze bouwplaats overkomt. Bij de vorige gelegenheid ging de aannemer ook al failliet en stierf bovendien de dag erop.


Stadsvilla Molenstraat 13
Nieuwbouw op de locatie voormalige werf van schildersbedrijf Lelieveld. Het betreft Molenstraat 13.
situatie 30 juli 2005

Het perceel in de Uilenburg, waar naast een voormalig steegje een stadsvilla met dakterras is gebouwd. Daar stonden vroeger enkele arbeidershuisjes.
 Molenstraat 13.

foto's © gerard monté, 30 juli 2005.
 


Op de eerste en tweede etage is een galerij die uitkijkt op de Binnendieze. Hierboven rechts de toegang tot het perceel.

Situatie 27 april 2004
Na jaren leegstand en na jaren halve aanbouw [door faillissement] komt er nu eindelijk schot in de bouw van perceel Molenstraat 13.
Het laatste gat in de Molenstraat dat eindelijk wordt ingevuld door bouwbedrijf Steenbergen iov Knip en Van Rooy. foto's © paul kriele,  27 april 2004.
 

Ook in de Molenstraat tegenover De Uijlenburgh is bouw hervat van de ‘stadsvilla’op de plek waar voorheen schildersbedrijf Lelijveld een werkplaats had. Ooit stonden er naast een steegje een paar piep kleine huisjes. Na een faillissement van de vorige bouwer is Bouwbedrijf Steenbergen een ontwerp aan het realiseren van de architecten N. Arens en J.van den Heuvel. Het pand van E.Knip en M.van Rooy telt twee verdiepingen en heeft ook een dakterras en hobbykamer.
Dakterras:
De timmerlui Angelo van Lokven en Alexander van Geene op de eerste verdieping van het pand dat uitkijkt, aan de zuidkant, over de Binnendieze en aan de oostkant op de huizen aan de Kruisstraat.
De bouwtekeningen die bestudeerd worden door Alexander van Geene.

foto's © paul kriele, 27 april 2004.
Bij het werk was dinsdag 27 april 2004 uitvoerder Bas Verhoeven van het Bouwbedrijf Steenbergen toevallig niet aanwezig.


Terug naar boven