Kunst in de Uilenburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2002 | Gewijzigd op: 27-01-2013
Antiquariaat Jan de Raad, een prentenkabinet, schildersatelier van John van den Heuvel en enkele galerieën Posset en Jeronymus in de Stoofstraat, Galerie Pierre [van Dijk] op Postelstraat 68, Keramisch Atelier Steenuil Molenstraat 14 en D' n Diestkant op Molenstraat 12, doemen ook steeds meer, uit particulier initiatief ontstane, kunstuitingen op in de Uilenburg.

In de stad hangen op diverse plekken kunstuitingen van John van den Heuvel: Koning Willem I-College, Broodjeszaak Draak Expresse en mogelijk komt er ook in de Stoofstraat een grote muurschildering van de eigentijdse Jeroen Bosch.


Boven John van den Heuvel in de Stoofstraat voor zijn atelier.
Rechts onthulling borstbeeld van Cornelis Verhoeven in de Uilenburg vlakbij diens woning.


foto's © gerard monté, 2 juni 2002. en 16 maart 2003

Hoewel weer terug naar Spanje vertrokken, houden de nazaten van John van den Heuvel diens naam in ere. Hier poseert John op een zondag in juni 2002[Schildersdag Bosch Palet] voor zijn eigen atelier. In de Stoofstraat zijn Galerie Posset en Galerie Jheronimus ook actief op kunstgebied. De krakers aan de overkant hebben zo hun eigen kunstuitingen.

Filosdoof auteur docent Cornelis- 'Cees' -Verhoeven is met dit borstbeeld postuum geëerd op het Jeus de Boulesveldje in de Velengde Molenstraat.
-Links boven: Juice met zijn tekening op een kraakpand in de Stoofstraat.
-Boven:  Kunstenaar Def P uit Osdorp in de Stoofstraat.
-Links: Galerie Jeronymus  van Jeroen Waals ernaast de galerie van Ralph Posset die later naar de Kruisstraat verhuisde.

foto's  © paul kriele, 22 maart 2002.

Terug naar boven