Linie 1629-bier voor De Vrind

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2008
 
Hierboven de ceremonie op het KBC-bierfestival op de Bossche Markt zondag 1 juni 2008.
Links bekijkt Maaren Pieters, met de ideeënbedenker Rob de Vrind, de Frederik Hendrik-linie.
Rechts de aanbieding van het Linie 1629-bier door  Frans Schamps van de Brouwerij Maasland uit Oss aan Rob de Vrind. In rode trui  horecaman Jan van Kollenburg die vorig jaar een kleine ambachtelijke brouwerij in de Kruisstraat opende
. - foto' s © rob hoogeboom 1 juni 2008.
-----------------------------
Op het 5e KBC-bierfestival zondag 1 juni 2008 werd aan milieudeskundige, docent en ontwerper van de Frederik Hendrik fietsroute het Linie 1629 bier uitgereikt.
Omdat ‘de Linie 1629’ natuur, landbouw, cultuur en historie met elkaar verbindt werd aan de initiatiefnemer van de Linie, Rob de Vrind, het Linie 1629-bier aangeboden.
In het vooruitzicht van de opening [sept.2008] van de wandel- en fietsroute Linie 1629 kunnen er op de diverse horecapunten bieren gedronken worden die verwijzen naar Frederik Hendrik en tijdgenoten. Met het bier wordt ook een link gelegd naar de ecologische en natuurzuivere vorm van het product.
Op de druk bezochte Markt, waar de kleine bierbrouwers zich manifesteerden, was van alles rond bier te vinden: muziek, bierproeven en artikelen en informatie van /over bier.