Gratis wifi in binnenstad en centrum Rosmalen

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-04-2014 | Gewijzigd op: 08-05-2014
Vanaf 1 mei 2014  is  in de binnenstad [22 plekken] en in het centrum van Rosmalen [3 plekken] gratis internet beschikbaar, dankzij een samenwerking van de gemeente met Ziggo, die de wifi spots plaatst. Hierdoor is in voortaan voor iedereen** in de stad gratis draadloos internet toegankelijk.  Technische ingreep, zie *

City app
De gebruiker van de wifi spots komt eerst op een landingspagina terecht. Hier staat informatie over bereikbaarheid, evenementen, horeca en winkels. Ook kan de gebruiker hier dewww.sh-online.nl  en de sH City app downloaden. Deze app is vindbaar in de App Store (Apple), Windows store (Windows) en de Play Store van Android (zoekterm: s-Hertogenbosch).

**Voor de buitenlandse bezoekers is gratis WiFi extra handig, omdat zij meestal een internetabonnement op telefoon of tablet hebben dat alleen in het thuisland werkt. 
*Hotspots
Ziggo heeft een twintigtal straatkasten omgebouwd tot WiFi hotspot. Met deze spots wordt de bereikbaarheid van de binnenstad vergroot en de activiteiten van de horecabedrijven, winkeliers, musea en evenementenorganisaties gestimuleerd.